Menu

Voorbeschouwing 13 | Eaters on Tour

12 december 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het was me een weekje Eaters weer. Een week waarin de wisselvalligheid van onze mannen genadeloos werd gepresenteerd, afscheid werd genomen van Patrik Moisio en het conflict met Nick Verschuren werd uitgesproken waarna Nick met open armen weer werd verwelkomd door een ieder die Microz Eaters Limburg een warm hart toedraagt. Ook het begin van de twee weken waarin Eaters zich moet klaarstomen voor de halve finale, waar wordt uitgemaakt wie op 15 januari 2020 de grote bekerfinale mag gaan spelen.

Nee, aanstaand weekend worden er geen wedstrijden gespeeld vanwege interlands en kunnen de mannen, behalve Nick die deel uitmaakt van de nationale selectie, zich 100% richten op de halve finale, die tegen het sterke Heerenveen gespeeld moet worden. De ziekenboeg loopt, na een lange tijd van leed, weer langzaam leeg en zoals het er tot nu uitziet hangt alleen aan Lars Engwegen nog een vraagteken. Daarover volgende week meer. Akim heeft inmiddels zijn 1e wedstrijd weer gespeeld en ook Tom en Mitch zijn hersteld. Joey hervat deze week weer de trainingen na zijn ongelukkig aanvaring met de puck in Mechelen.

Maar eerst terug naar de wedstrijden van afgelopen weekend. Tenenkrommend was het om te zien hoe nodeloos op zaterdag werd verloren in Mechelen en vervolgens, vrijwel dezelfde spelers, een dag later een mooie spannende pot tegen Nijmegen op het ijs neerleggen. Niet foutloos maar wel met passie en bezieling. Vraag aan Eaterscoach Andy Tenbult, hoe kan dit? Andy: “Ik kan er de vinger niet op leggen, maar feit is dat we tot nu bij uitwedstrijden bijzonder kwetsbaar zijn en in thuiswedstrijden vleugels hebben. Iedereen binnen het team weet wat nodig is om wedstrijden te winnen. En met de juiste instelling maakt het niet uit of je uit of thuis speelt.”

Moeten we dan nu vrezen voor de halve finale tegen Heerenveen. Het thuisvoordeel ligt bij hun? Andy: “Ja, als je het zo bekijkt. We kunnen ook onze fans vragen massaal mee naar Heerenveen te gaan. Kunnen we van die wedstrijd een thuiswedstrijd maken. Maar alle gekheid daargelaten, ja onze fans geven onze spelers wat extra's, dat mag duidelijk zijn. Als onze fans op zaterdag massaal achter onze spelers gaan staan en wij als staf onze spelers duidelijk kunnen maken dat de juiste mindset bepalend is, ongeacht of je thuis of uit speelt, dan zie ik niet waarom wij niet de finale kunnen halen. Moeilijk tegen een team als Heerenveen maar zeker niet onmogelijk.”

Lars van Sloun was heel duidelijk. “Het grootste gevaar zijn wij zelf. Onze wisselvalligheid nekt ons regelmatig en willen we voor de prijzen gaan dan moet dat gewoon eruit. We hebben daar afgelopen zaterdag als team goed over gesproken. Willen we tegen Heerenveen slagen, dan moeten we zorgen dat we voor die wedstrijden klaar zijn. Het is zuur. We winnen afgelopen weekend tegen Nijmegen maar laten gewoon hele dure punten in Mechelen liggen. Daar schieten we helemaal niets mee op.”

Zeker is in ieder geval dat Patrik Moisio niet zal meespelen tijdens de PO's. Aangetrokken vanwege zijn toch wel indrukwekkend CV bleek Patrik in de praktijk niet te kunnen brengen wat het team van de Microz Eaters Limburg nodig heeft. De proeftijd in acht genomen was afgelopen weekend het juiste moment om te bepalen hoe verder. Zoals bekend was een scheiding het gevolg.

We hoeven het deze week niet helemaal zonder onze Eaters te doen. Naast de trainingen op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond, welke vrij en kosteloos te bezichtigen zijn, geven onze mannen in navolging op het succes van vorig jaar, zaterdagavond aanstaande een demo. Vanaf 18:30 tot 19:30 uur zal de volledige selectie in een super ontspannen sfeer op het ijs van het Pancratiusplein in Heerlen verschijnen. Eerst een demo en vervolgens een heuse “Meet & Greet” zijn dingen waar je als fan bij wil zijn. Tot zaterdag.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram