Menu

Veerkrachtig Snackpoint Eaters Limburg buigen achterstand om in winst!

5 november 2023

BeNeLeague Cup: Snackpoint Eaters Geleen – EHC Die Bären Neuwied door Jos Janssen

Dit weekend gaat de persoonlijke strijd van Snackpoint Eaters Geleen om de 2e plaats in de ranglijst voor de Beker in de BeNeleague-competitie. Gisteren moest de uitwedstrijd tegen Herentals worden gespeeld en voor vanavond staat de wedstrijd tegen Neuwied op het programma.

Eerst terug naar gisteravond. De Eaters starten met Jowin Ansems in het doel. Toen Herentals de eerste powerplay kreeg, wisten zij deze direct te benutten. Brent Bogaerts scoorde de 1-0. Halverwege de 1e periode wist Lowie Cuylaerts de score te verhogen naar 2-0 en keken de Eaters tegen een flinke achterstand aan. Er werden nog wat straffen uitgedeeld, totdat halverwege de wedstrijd de Eaters powerplay kregen en wisten te scoren. Met assist van twee imports, Yevgen Fadyeyev en Bradley Forrest, wist de derde import, Ben Duperreault, de 2-1 binnen te schieten. In de 3e periode kreeg Herentals al vrij snel een straf en tijdens de powerplay wist Akim Ramoul de gelijkmaker binnen te schieten. De Eaters kwamen dus mooi terug en de stand was gelijk: 2-2. Beide teams waren gelijkwaardig en de stand weerspiegelde de wedstrijd goed. De overtime bracht geen winnaar aan het licht en uiteindelijk moesten er penaltyshots worden genomen. Hierin had Herentals geluk en schoot Alexander Vasilyev de winnende binnen. Herentals ging daardoor Geleen voorbij in de ranglijst, met 3 punten meer en hetzelfde doelgemiddelde (+13). Geleen had alleen een wedstrijd minder gespeeld en kon bij winst weer de 2e plek heroveren. Dat moest dan vanavond gebeuren tegen Neuwied. Neuwied stond op de een na laatste plaats, dus eigenlijk waren de Eaters het aan hun stand verplicht om de winst binnen te halen. De vorige (uit-)wedstrijd tegen Neuwied had Geleen met 3-6 gewonnen... Maar onderschat Neuwied niet. Koploper Diez had met slechts één punt verschil van Neuwied gewonnen. Geleen begon vanavond aan de wedstrijd met Jowin Ansems in het doel. Luca Heutmekers was nog steeds geblesseerd en topscorer Lars van Sloun zat de laatste van drie wedstrijden schorsingen uit. Ook Mordy Munichman ontbrak. De wedstrijd stond onder leiding van Van Grinsven.

1e periode:
De Eaters kwamen sterk uit de startblokken. Al bij de allereerste aanval pakte Yevgen Fadyeyev de puck op en schoot hij de puck binnen 18 seconden rechtsboven in de hoek. Voor de statistieken: goal nr. 1 voor Yevgen. Vijf minuten later moest Lander Paulissen de strafbank bezoeken, nadat hij ongelukkig de puck over de boarding had geschoten. Neuwied had slechts een halve minuut powerplay nodig voordat Jeff Smith, met een schot over het ijs, de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Binnen een minuut wist Bjorn Asbach de voorsprong voor Neuwied binnen te schieten. Een houdbaar schot ging door de legguards van Jowin heen en Geleen stond met 1-2 achter. Het was een snelle en gelijkwaardige wedstrijd. Er werden kansen gecreëerd aan beide kanten. Geleen drukte wel, maar de Duitse goalie was een sta-in-de-weg. Neuwied was fel op de puck. Beide teams kregen nog powerplay, maar met een 1-2 voorsprong voor Neuwied ging de kleedkamer opgezocht.

2e periode:
Vanaf de start van de 2e periode kreeg Geleen drie keer powerplay achter elkaar en uiteindelijk was dat ook wat te veel voor Neuwied. Bij de derde powerplay wist Geleen te scoren: Bradley Forrest gaf de pass van links naar Yevgen Fadyeyev, die Ben Duperreault op rechts aanspeelde en de goalie kon het niet bijhouden. Ben kon het lege doel in schieten en maakte hier de gelijkmaker (2-2). Voor de statistieken: een goal en nu assist nr. 1 voor Yevgen. Nog geen minuut later moest Dennis Donders de strafbank opzoeken wegens een slashing bij de face-off en had Neuwied de powerplay. Slechts 17 seconden had Neuwied nodig om weer op voorsprong te komen door Janeck Sperling (2-3). Deze goal had invloed op de spelers van Geleen en er ontstond wat paniek-ijshockey. Gelukkig wisten de Geleense spelers stand te houden en bleef de schade beperkt.

3e periode:
De derde periode begon Geleen weer sterk en na 2 minuten wist Yevgen Fadyeyev zijn 2e goal van de avond te scoren. Rolan Loos bouwde de aanval op en op het moment dat hij de puck even kwijt was en onder controle probeerde te krijgen, nam Yevgen de puck over. Vervolgens wist hij de gelijkmaker binnen te schieten (3-3). Voor Yevgen waren dit de statistieken: goal nr. 2 en 1 assist. Dit was een belangrijke goal voor Geleen, want na deze goal geloofden ze er weer in en gingen weer ijshockeyen. De ene mooie aanval volgde op de andere. Halverwege de periode had Yevgen Fadyeyev weer de puck en schaatste op en neer van links naar rechts. Hij zag Akim Ramoul vrij staan, gaf de pass en Akim wist de 4-3 binnen te schieten. Voor Yevgen waren dit de statistieken: goal nr. 2 en nu de 2e assist. Vijf minuten later moest diezelfde Akim naar de strafbank wegens charging. Je zag Akim al van veraf aankomen en ondanks dat het er mooi uitzag, had deze straf ook de wedstrijd verkeerd kunnen laten kantelen. Na de straf was het echter weer Geleen dat wist te scoren. Met veel mensen voor het doel zat Yevgen weer aan de puck, maar uiteindelijk wist Ben Duperreault de puck binnen te frommelen (5-3). Wederom voor de statistieken van Yevgen: goal nr. 2 en nu de 3e assist. Als Neuwied nog ergens in geloofde, dan werd dat door dit ontketende Eaters de grond in geboord. Een dikke halve minuut later kwam de mooiste assist van de avond. Yevgen had de puck en cirkelde sterk om de defense en de goalie heen als een roofvogel boven zijn prooi. Vervolgens wist hij Akim op maat te bedienen. Die bedacht zich niet en wist de eindstand 6-3 op het scoreboard te zetten. Yevgen was werkelijk bij elke goal betrokken geweest deze avond. Als laatste, hier zijn zijn statistieken van de wedstrijd bij de 6 goals van Geleen: 2x goal en 4x assist.

Algemeen:
Neuwied heeft zich duur verkocht. Geleen miste Lars van Sloun (topscorer van Geleen tot vanavond) om wat meer druk voorin te kunnen zetten. Ben Duperreault scoorde eveneens zijn puntjes en staat nu samen met Lars op 11 goals. Geleen heeft laten zien dat zij sterk genoeg zijn om van een achterstand terug te komen. De kopjes gingen niet hangen, maar omhoog en ze knokten zich mooi terug. Na deze wedstrijd stond Geleen verdiend weer op de 2e plaats van de ranglijst. Ze hadden weliswaar evenveel punten als Herentals, maar een beter doelgemiddelde. Heerenveen sloot aan met slechts 2 punten minder. De nummers 2, 3 en 4 stonden zeer dicht bij elkaar, wat deze competitie spannend maakte.

Volgende wedstrijden:
Zaterdag staat de kraker in de uitwedstrijd tegen Luik op het programma. Luik staat op dit moment 5e, wat ongebruikelijk is voor Luik. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar hopelijk zijn ze dan weer nagenoeg compleet.

Zondag speelt Geleen thuis tegen koploper Diez. Deze topper kan Geleen de aansluiting geven naar de eerste plaats, maar dan moeten ze wel komend weekend alles winnen. Als dat gebeurt, staat Geleen nog maar 2 punten achter op Diez.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram