Door Jos Janssen

Vanavond stond de 2e en tevens laatste wedstrijd van Geleen tegen Amsterdam op het programma. De winnaar kon door naar de halve finale, terwijl voor de verliezer het seizoen is afgelopen. Gisteren was de eerste uit de reeks van 2 in Amsterdam gespeeld en de stand gaf aan dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Amsterdam won deze wedstrijd met 1 punt verschil. IJshockeykenners weten dat 1 punt overbrugbaar is, maar dat is uiteraard makkelijker gezegd als gedaan. De 3e kolonne, oftewel de supporters kunnen hierbij het verschil maken dus Amsterdam, Welkom in de hel van het Zuiden! Geleen moest minimaal met 2 punten verschil winnen om regulier de wedstrijd kwartfinale te winnen. 1 goal verschil zou niet genoeg zijn, want dan stond de stand weer gelijk.

In een goed gevulde Glanerbrook is de wedstrijd amper begonnen, als Akim het bankje mag gaan opzoeken, 2 minuten voor boarding. Amsterdam wist deze powerplay direct te benutten en Van Hoorn die sowiezo vanavond een hele goede wedstrijd speelde scoort de 0-1 op assist van good old Versteeg. Ik heb respect voor Versteeg, wat kan deze nog goed de wedstrijd lezen en zeker nog goed mee gaan…! Amsterdam geeft aan dat zij met de winst ervandoor willen gaan, Geleen, stijf van de zenuwen wordt wakker geschud. Over en weer worden de visitekaartjes uitgedeeld en de bank gevuld, wat veel ijs en dus ook veel kansen opleveren. Rowan houdt als vanouds zijn goaltje voor de rest goed schoon. Als in de 9e minuut Dax van Velden een straf krijgt voor holding the stick, weet Don Geerts met een doffe knal het netje achter Van Rijswijk te vinden en staat de stand in de wedstrijd gelijk (maar zijn we er nog lang niet)! De periode wordt verder uitgespeeld en Lam van Amsterdam krijgt nog vlak voor tijd een straf, waardoor Amsterdam met een man minder de 2e periode in kan gaan….

De 2e periode begint en de wedstrijd gaat gelijkmatig over en weer, echter na een minuut of vijf beginnen de Eaters de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ik begin in de wedstrijd te geloven en voel aan dat Geleen gaat scoren als ze dit vol houden. De druk op het Amsterdamse doel neemt toe tot de 8e minuut in deze periode Luca Tom Marx met een mooie pass bediend, waarna Tom deze geweldig afrond. 2-1… dat betekent dat we met deze stand gelijk aan Amsterdam staan en dus alles weer open staat. Helaas slechts anderhalve minuut later krijgt Akim een straf voor roughing en bij de eerste beste powerplayaanval van Amsterdam gaan teveel Geleenspelers op een speler van Amsterdam af, waardoor er aan de rechterzijde een groot verdedigings-gat ontstaat. John Versteeg ziet dit ook en speelt Van Hoorn (alweer) perfect aan die de open kans mooi afrond…. 2-2 en weer terug bij af. Vanaf hier had (moet) Amsterdam de wedstrijd kunnen beslissen, echter dit pakte anders uit. Met een Amsterdammer op de strafbank, krijgt Dave Arvey een High-Stick straf, die alleen de scheids heeft gezien… ik ben benieuwd naar de TV-opnames. Maar goed, met 4-4 spelers was er veel ijs, snel spel en met een mooie break van Lars scoort deze de 3-2 binnen en de kansen zijn weer helemaal gelijk.. Als de strafbank aan beide zijden weer leeg zijn weet Tom Marx vlak voor de thee Geleen naar de winst te schieten, door om de goal slechts een klein gaatje weet te vinden. 4-2 pfff een hoop druk valt al weg. Bij deze stand zijn we door echter we moeten nog een hele periode en Amsterdam speelt ook goed… heel goed! Vlak voor de thee aaien Lars Engwegen en Joey Oosterveld elkaar nog even over de bol, waardoor de 3e periode zal gaan beginnen met allebei 4 spelers op het ijs.

Met een man minder op het ijs wordt Bob perfect aangespeeld en kan alleen op de goalie af, maar weet helaas niet te verzilveren en schiet naast. Het duurt tot 7 minuten in de 3e periode als Luca eer krijgt voor zijn hard werken de beloning. Op aangeven op een goed spelende Eric Tummers knalt Luca de 5-2 binnen, hard in de bovenhoek. We hebben in ieder geval 2 goals ruimte voor de overwinning, echter Amsterdam geeft niet op en blijft aandringen, alleen heeft Geleen dat niet helemaal door. Met een man meer verprutst Geleen de goal en Rocco Van Hoorn weet een break te forceren en kan alleen op Rowan af en scoort short-handed de 5-3 in de 57e minuut. Geleen schrikt weer wakker en Amsterdam ruikt bloed. Door mijn hoofd spelen allerlei gedachten en gaan terug in de tijd naar de wedstrijd tegen Heerenveen met een voorsprong van 4-2 die binnen een paar minuten omsloeg naar 4-6 verlies…. Maar daar wil ik niet aan denken. Geconcentreerd blijven spelen, mannen! Met nog 54 seconden op de klok neemt Amsterdam een time-out en met slechts 2 punten verschil (Amsterdam heeft aan 1 punt verschil genoeg om een verlenging af te dwingen) weet je dat het gaat gebeuren: Amsterdam gaat de goalie van het ijs af halen, om een extra speler in te kunnen zetten. Eaters weet de puck goed vast te zetten in het verdedigingsvak van Amsterdam om de tijd weg te laten tikken en geen kans te geven om de goalie van het ijs af te laten gaan. Op het moment dat Amsterdam de aanval kan overnemen, gaat met nog 41 seconden op de klok in een wanhoopspoging de goalie van het ijs. Geleen weet de aanval goed te storen als met nog 15 seconden op de klok Tom Marx de puck in zijn bezit krijgt en vanuit het verdedigingsvak met een mooie boog de puck dropt richting het Amsterdamse doel en de puck vervolgens in het doel verdwijnt. De genadeklap, de winnende goal met nog 15 seconden op de klok. Eaters knokt zich door de kwartfinale heen en vecht verdiend de winst binnen.

Om nu spelers te gaan benoemen die er positief uit springen is niet mogelijk en zou ik ook spelers tekort mee doen. Er is als collectief gespeeld en ook als collectief gewonnen. 

Volgende week staat de halve finale op het programma, in een best of three, tegen Heerenveen. Heerenveen lijkt dit competitiejaar sterker als Geleen, echter het is Play-Off-time. Dit zijn hele andere wedstrijden en dan kan het ook in Geleen gaan spoken. In een best of three hebben we een wedstrijd meer de kans om de winst binnen te harken, maar ook slechts een thuiswedstrijd. Dat betekent dat we in ieder geval een keer in Heerenveen moeten gaan winnen. Laten we hopen dat dit gelijk de eerste wedstrijd lukt. We hebben al eens van Heerenveen gewonnen en in deze competitie is alles mogelijk. Laten we ons verassen…

Maar nu nog even nagenieten van deze wedstrijd. We zijn een ronde verder en ik sta te popelen om de beelden weer eens op TV te zien (er was een camera aanwezig). Ik hoop dat we volgende week een vol Glanerbrook zien en dat we soortgelijke wedstrijden zien als vandaag. Daar zat alles in, gedrevenheid, spanning, sensatie, gewoon topamusement en een geweldige avond uit. Ik hoop dat jullie er weer allemaal bij zijn, tot volgende week!

Geleen: 28 november 2014

Geleen – LACO-Eaters Limburg is weer een stap dichter bij het voortijdig einde van het ijshockeyseizoen.
Het clubbestuur sprak deze week nog met enkele grote partijen. Die bleken tot voor kort nog bereid tot een serieus gesprek over de toekomst van de Eaters. Deze opties zijn echter één voor één in rook opgegaan. Het bestuur laat daarom weten dat ook deze sponsortrajecten zijn gestrand.
Het sponsorbeleid van deze bedrijven en bedrijfseconomische redenen gaven bij nader inzien toch weer de doorslag.

De Geleense eredivisie ijshockeyclub kreeg afgelopen zondag nog steun van enkele sponsoren Schaepkens BV en Hotel Normandie, die daarmee nog een week extra tijd gaven om financiering te vinden.
“Het sponsor-gat is nog steeds substantieel. We moeten dus realistisch zijn. We zullen alle nog openstaande lijntjes dit weekend opvolgen, maar de kans dat het gat nog tijdig wordt gedicht is nu wel erg klein. Maar ook een kleine kans is een kans en we blijven vechten tot de laatste seconde”, aldus de voorzitter Emile Frieser.
Afgelopen week speelde LACO-Eaters Limburg nog in een afgeladen ijshal Glanerbrook voor een enthousiast publiek, dat in groten getale kwam opdagen om het team te steunen. Het bericht over de stand van zaken werd hedenavond dan ook met verslagenheid ontvangen door het team. De club zal gedurende het weekend nadere berichtgeving naar buiten brengen.

Het bestuur
Stichting Topsijshockey Eaters Limburg

Door; Ben Dols

Na de dramatische wedstrijd in en tegen Tilburg mochten onze mannen zondagavond aantreden tegen Heerenveen.

(meer…)

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram