Tot zondag...

24 november 2014

Geleen e.o. blijft nog even zweven tussen hoop en vrees. Laco Eaters moet vanavond de Nederlandse IJshockeybond uitsluitsel geven, maar zet de deur op een flinke kier om zichzelf nog een week te geven om het seizoen te redden.

Intussen werd in een gezellig gevulde hal, volgens de sheet ruim 1200 toeschouwers, weliswaar met 0-5 verloren van Tilburg, maar dat was bijzaak. Vanaf ruim een uur voor de wedstrijd werd in de hal alleen maar over de financiën gesproken en na afloop van de wedstrijd liet het Geleense publiek met de hulp van fakkels duidelijk zien achter de ploeg te blijven staan en te hopen op een goede afloop. Het vuur in Geleen moet blijven branden.

Na het massaal meegezongen volkslied, de spelers hadden om een zanger gevraagd, zag Laco Eaters zich gesteund door het altijd trouwe publiek en koos meteen voor de aanval. Trappers moest verdedigend flink aan de bak. De solide defensie gesteund door een weer voortreffelijk keepende Meierdres hielden de Eaters van scoren af. Naarmate de periode vorderde en het aanvalsgeweld van de Limburgers luwde, kreeg Trappers meer ruimte en creëerde aardig wat kansen. Eaters bleef echter gevaarlijk maar kwam ook niet tot scoren.

Na een doelpuntloze eerste periode kwam Tilburg scherper uit de kleedkamer. Met Loginov (hooking) op de strafbank wist Bastings de puck te ontfutselen en bediende de mee op geschaatste Willemse. De short-handed goal van Willemse was de aanzet voor de Tilburgers om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Eaters waren door deze “tegenvaller” duidelijk even van slag. Trappers domineerde tijdens deze fase van de wedstrijd. Een opstootje tussen Willemse en Pippo Limnell zorgde ervoor dat beide spelers met een game misconduct naar de kleedkamer werden verwezen. Scheidrechter Tzitziganis bestrafte beide spelers daarmee nogal zwaar gezien het niet meer om wat duw en trekwerk ging. Enige minuten later stuurde Brekelmans met een pass vanaf de boarding naar de Ruijter die alleen op doelman Heinonen afging, uiterst koelbloedig en met een hard strak schot in het bovennet, gaf hij Heinonen het nakijken.

Tijdens een Tilburgse power-play ruim halverwege de wedstrijd scoorde Hagemeijer zijn eerste van de avond. Op aangeven van Mason en Smid na een knappe combinatie bracht hij de marge naar 3 doelpunten. Met de tussenstand van 3-0 gingen beide teams naar de thee en kon iedereen zich gaan opmaken voor misschien wel de laatste episode van Laco Eaters. Mede door de onzekerheid van de afgelopen week, was de strijd eigenlijk al gestreden. Via doelpunten van Van Biezen in de 43ste minuut en nogmaals Hagemeijer tijdens een power-play 7 minuten voor tijd, werd de eindstand 5-0 bereikt.

Na afloop kregen de Laco Eaters een staande ovatie van de trouwe Geleense supporterschare. Enkele honderden fakkels werden ontstoken en het “Eaters Eaters” galmde minutenlang door het stadion. In een slotwoord van de voorzitter sprak hij, dat er in ieder geval minmaal een week respijt is gecreëerd in het eventuele wel of niet stoppen van het Limburgse ijshockey op Eredivisie niveau. Nog steeds wordt er gezocht om de “HELL OF THE SOUTH” te behouden voor het Nederlandse ijshockey.

Deze week kon worden gespeeld dankij de inzet van supportersorganisatie Het Dak Eraf en de jeugdvereniging. Om komende week door te komen, heeft Eaters zesduizend euro nodig. Daarvan was gisteravond al vierduizend euro binnen. Of dat slechts uitstel betekent? Dat is de échte spanning in het Nederlandse ijshockey. Volgens voorzitter Emile Frieser staan er voor komende week in ieder geval gesprekken op het programma met mogelijke geldschieters.

interview met Emile Frieser

Interview met Lars van Sloun

Komend weekend speelt Laco Eaters het zelfde programma alleen dan visa versa, zo spelen we op vrijdag uit in Tilburg om 20:30 uur en komen de Flyers ditmaal op bezoek in de Hell, deze wedstrijd begint natuurlijk 19:00 uur.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram