Menu

The BEARS are coming!!!

16 december 2016

Beste sportvrienden

Afgelopen weekend zagen we onze Eaters met overtuiging de wedstrijd tegen Nijmegen winnen. Tevens de avond dat een aantal jonkies voor het eerst in Eatersshirt het ijs mochten proeven. Op alle fronten een geslaagde avond.

Aanstaande zondag is het dan weer tijd voor een van de jaarlijkse hoogtepunten…. De Teddy Bear Toss.. Voor wie het nog niet weet, tijdens de Teddy Bear Toss gooit het publiek, bij het eerste doelpunt van de Eaters, meegebrachte teddyberen en andere knuffels op het ijs. De knuffels komen ten goede aan het goede doel en worden door de spelers van Laco Eaters Limburg rond de feestdagen aan zieke kinderen cadeau gedaan. Afgelopen jaar belandden er zo’n 12.000 beren op het ijs.

Zondag zal Groningen de tegenstander zijn waar Eaters tegen probeert te scoren om zodoende het berenfeest van start te laten gaan. Beide teams hebben elkaar nog niet getroffen dit jaar maar, gezien de behaalde resultaten en plaats op de ranking, zou Groningen niet een echt probleem mogen worden voor onze mannen. Groningen wist immers in 15 wedstrijden slecht 1 maal te winnen (Den Bosch) in regulaire speeltijd en 2 overtimes eruit te halen waarvan een werd gewonnen tegen Nijmegen. Hiermee bezet Groningen momenteel plaats 6 op de ranking van poule B.

Groningen haakte vorig jaar op het laatste moment af in de BeNeLiga, maar maakte nu alsnog de stap. Het team was immers veel te sterk gebleken voor de 1e divisie. Dit gebeurde met een selectie vol bekende namen van de afgelopen jaren, zoals goalies Jeff Honebeeke en Tom Korte, alsmede David Bartos, Rodney Kuiper, Danny Kerstholt, Wesley Timmermans en Zahir Hup. Jongens met ervaring in de oude Eredivisie. Deze kerngroep is aangevuld met jonge spelers, waaronder de vanuit Heerenveen overgekomen Jari Hiemstra. Arjan Peters is de hoofdcoach van een team waarvan het belangrijk is dat ze aansluiting zouden vinden bij het niveau van de BeNeLiga. Vorige week werd op de valreep een nieuwe import gepresenteerd en de doelstelling bijgesteld. De club uit het Noorden heeft de ambitie om alsnog de PO’s te halen. Puur cijfermatig is dit streven inderdaad ook mogelijk

Opvallend is dat Groningen sinds de komst van de 23-jarige Tsjechische aanvaller Marek Holý niet meer verloor in regulaire speeltijd. In Nijmegen werd een overtime afgedongen en uiteindelijk in winst afgesloten en daags daarna werd ook Leuven gedwongen tot een overtime die echter wel door Leuven werd gewonnen. Het lijkt er dus op dat met de komst van Holý het Groningse team wat meer in balans is gekomen.

De afgelopen periode was Marek Holý actief in België, daarvoor enige tijd op het hoogste niveau in Polen. In eigen land speelde hij op hoog niveau bij de jeugd van Vitkovice en op het derde niveau. Groningen omschrijft Holý als een 'snelle, handige en gemakkelijk scorende aanvaller die met zijn scorend vermogen het verschil zal moeten maken.' We zullen het zondag gaan meemaken.

Ik wens jullie heel veel plezier bij de wedstrijd en ik hoop op een meer als geslaagde Teddy Bear Toss… De puck valt om 19:00 uur. Ben op tijd want je weet nooit wanneer het feest losbarst.

15385492_770555326416566_8088896010959424258_o

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram