Technische staf Eaters Limburg 2017-2018

23 april 2017

Tegen het einde van vorig seizoen gaven Jacq Geurts, Marcel Houben en Hans Baggen aan dat zij niet beschikbaar zouden zijn voor een functie in de technische staf in het komend seizoen. Wel kan de club, indien dat nodig mocht zijn, een beroep op hen doen. Het bestuur heeft in de afgelopen weken met een aantal potentiele coaches gesprekken gehad. Vervolgens was het een opgave om uit de verschillende kwalificaties en specifieke punten die de kandidaten hebben tot een goed oordeel te komen.

Uiteindelijk kan het bestuur melden dat er, naast de al eerder aangekondigde teammanager Peter Knops, een keuze is gemaakt en overeenstemming is bereikt met een nieuwe technische staf, bestaande uit:

Andy Tenbult - Trainer / Coach
Alf Philippen - Assistent
Erik Tummers - Assistent
Lambert Keulen - Assistent

De technische staf begint nu met het samenstellen van het team voor het komend seizoen. Om alvast een beetje gevoel voor het komend seizoen te krijgen had Eaters.nl de volgende vragen voor Andy:

Wat was jouw motivatie om voor de derde keer voor de functie van coach bij de Eaters te solliciteren?
Ik voel me thuis in Limburg, het is echt mijn thuis geworden. Voor wat betreft het ijshockey: Na mijn gesprekken met het bestuur wist ik dat ik dit moest doen. Ik heb gevoel dat we grote stappen kunnen maken. Ik heb me tot doel gesteld om Geleen tot de top van Nederland en België te laten behoren.

Hoe ben je tot de keuze gekomen voor samenwerking met Alf, Erik en Lambert?
Met Alf heb ik bij de jeugd samengewerkt en we zitten op één lijn. Ik had hem verteld dat, als ik ooit nog eens coach in Geleen zou worden, hem zou vragen assistent te worden. Hij is een ijshockeymens in hart en nieren en een hele goede motivator. Hij heeft een klik met jonge spelers en ik heb heel veel respect voor hem als persoon en als coach.

Erik ken ik al jaren als speler. Eerst als coach bij de tegenstander en later ook als zijn coach. Ik vind Erik een van de beste spelers die Geleen ooit heeft voortgebracht. Wat die jongen met een puck kan, daar kan ik alleen van dromen. Ik ben er van overtuigd dat hij onze verdediging op een hoger niveau kan brengen. Dat brengt voor de spelers het speelplezier weer terug!

Lambert kennen we vanzelfsprekend ook al heel lang. Hij is iemand die veel ervaring heeft en die vooral jonge spelers met geduld kan uitleggen en voordoen wat er van hen wordt verwacht.

De club heeft eerder aangegeven door middel van een meerjarenplan een nieuw fundament onder de club te willen bouwen. Hoe sluiten jouw plannen daarbij aan?
Ik werk aan opleiden en opbouwen voor de toekomst. Mijn uitgangspunt is dat ik elke wedstrijd wil winnen en kampioen wil worden, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Mijn idee is om in een systeem te spelen met een hoog tempo, te beginnen bij een sterke en snelle verdediging die een belangrijke rol speelt. Hard werkende aanvallers, veel snelheid en als een compact team het hele ijs gebruiken, van het ene uiteinde van de baan tot de andere kant. Attractief ijshockey dus!
We zullen proberen zoveel mogelijk met 4 aanvalslijnen en 6 verdedigers te spelen. Dat betekent dat jonge spelers ook zullen spelen. Alleen van spelen wordt je beter! De technische staf wil dit systeem vanaf dag 1 invoeren. Het zal tijd kosten, maar we zijn er van overtuigd dat we uiteindelijk een team op het ijs zullen hebben dat de speelstijl laat zien waarvoor mensen weer naar de ijsbaan komen.

Je bent al 2 keer eerder coach bij de Eaters geweest. Staat er dit seizoen weer dezelfde Andy Tenbult achter de bank?
Ik ben nog steeds Andy Tenbult, maar in de laatste jaren ben ik veranderd, ondermeer door de positieve input van mijn vriendin, mijn kinderen en enkele coaches in het buitenland. Ik ben ook meer een “leraar” geworden. Het mooiste voorbeeld is mijn Hockey Camp.
Ik heb zelf goede coaches die ik observeer, waar ik vragen aan stel, waar ik van leer. IJshockey verandert snel en ik heb het idee dat we in Nederland niet mee zijn veranderd. Ik wil dit seizoen een inhaalslag maken en daar zullen Alf en Erik een grote rol in kunnen spelen.

Wat gaat het publiek merken van die verandering?
We zullen er iedere wedstrijd vol tegenaan gaan. We zullen echt niet alle wedstrijden kunnen winnen, maar het publiek zal zien dat iedereen zijn volle 100% heeft gegeven. We zullen de tegenstanders laten zien dat we niet met ons laten sollen! Indien nodig zullen we onze stijl daarvoor aanpassen. Ik wil passie op het ijs zien!

Wat is jouw motto voor komend seizoen?
Leave your Ego outside. Play for the Logo on your Chest.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram