Menu

Teammanager Peter Knops in "het hok" van Andy!

24 oktober 2018

Vorige week zat ik in “het hok” van coach Andy Tenbult. Al pratende over de prestaties van afgelopen week maakte Andy de volgende opmerking. “Wij kunnen nu vol trots, met de borst vooruit, hier rondlopen maar laat één ding heel duidelijk zijn. Wij, spelers en staf begonnen uitgerust en fit aan het nieuwe seizoen. De man die deze selectie bij elkaar heeft gebracht was echter toe aan een welverdiende vakantie. Hij heeft deze spelers allemaal binnenboord gekregen. Dat was niet eenvoudig en een hele klus.”

Andy Tenbult had het over zijn teammanager, Peter Knops. Peter is, sinds 2014, als team manager actief betrokken bij alles rond het team van de Microz Eaters Limburg. Sinds vorig seizoen ook bestuurslid technische zaken. Een voorjaar en zomer van hard werken achter de schermen, niet wetende of nieuwkomers matchen met de bestaande selectie en of de nieuwe mix uiteindelijk ook tot gewenste groei en succes zal leiden.

Tijd om Peter eens aan te spreken en te vragen naar hoe hij deze succesvolle seizoenstart ervaart? Peter knops: “Hoe ervaar ik het seizoen tot dusver? Je overvalt me. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het begin van het seizoen redelijk nerveus was, ergo gespannen. Waarom? Nu, het was aan het einde van het afgelopen seizoen duidelijk wat de opdracht was voor het seizoen 2018-2019 : scorend vermogen aantrekken. Verdedigend zat het wel goed met dien verstande dat de import verdediger van afgelopen seizoen wel nog vervangen diende te worden.

Het was dus even afwachten wat de nieuw aangetrokken spelers zouden brengen en hoe de nieuwe spelers door de technische staf ingepast zouden worden. Dat is toch altijd de vraag. Tot op dit moment kan ik niets anders concluderen dat we het heel goed doen. 8 wedstrijden in de
beker gespeeld en 8 x gewonnen en met een positief doelsaldo van +45. Hiervoor is er heel hard gewerkt door het team en zeker niet in de laatste plaats ook door de gehele staf, een groep mensen welk een voorrecht is om mee te mogen werken.

Andy en Alf als “dag-dagelijks” verantwoordelijken, Erik en Lambert als additionele krachten op de trainingen en wedstrijden, Guido Walenciak, waar ik echt heel blij mee ben, voor onze 3 goalies en nieuw, Jos Nijssen voor onze video-opnames en analyses tijdens alle wedstrijden en indien noodzakelijk ook de trainingen. Het is overigens Guido die dankzij zijn giga-netwerk mij in contact heeft gebracht met Matthew Beer!!

En dan het verlengstuk van het team, Bert en Mike als equipment en onze medische staf Emile en Suzanne… Als ik het zo opnoem valt het mij op met hoeveel wij eigenlijk zijn! Dat is pure luxe. Iets waar we trots op kunnen zijn en die het samen mogelijk maken dat het team blijft draaien… Ik ben ik elk geval trots, dat durf ik best uit te spreken.

We hebben een mooi team, er is een hele goede sfeer en dat heeft weer zijn uitwerking op het resultaat en vervolgens dan ook weer op het publiek. Het aantal toeschouwers groeit met de week en dat is toch iets waar je het uiteindelijk ook voor doet: de fans! ik moet eerlijk toegeven dat ik weer kippenvel momenten heb als ik deze trouwe mensen hoor en mag aanschouwen, dit geeft iedereen een extra boost.. simpel weg TOP…”

Ja, de fans genieten met volle teugen. Peter, waar stopt dit? “De verwachting is dat we het komende weekend naast een plek in de halve finales ook het thuisvoordeel is die play-off’s veilig kunnen stellen. Deze beker competitie play-off is een doel die we ons hebben gesteld, een ander doel zijn de play-offs voor de BeneLeague waar de competitie begin november voor van start gaat. Dan worden er naast de 7 Nederlandse clubs ook nog eens 5 Belgische teams toegevoegd. Voor de breedte van de sport is dit een goede zaak en we kijken reikhalzend uit naar de ontmoetingen met de Belgische top.

Ik ben er van overtuigd dat we de goede lijn die we nu hebben ingezet ook in deze competitie zullen doorzetten, maar we zullen bij de pinken moeten blijven en mogen geen enkel moment verslappen. De krachtsverhoudingen bij de bovenste 6 teams loopt over een heel dun lijntje en het kan in deze dan wel vriezen dan wel dooien om er maar eens een term in te gooien. Wij hopen op volle tribunes met mooie wedstrijden waar naast de Microz Eaters Limburg ook ons trouwe publiek de grote winnaar zal kunnen gaan zijn.

Het is tot dusver een heel mooi seizoen en ik heb er het volste vertrouwen in dat het een mooi
seizoen zal blijven en we zullen aan het eind van het seizoen gaan zien wat het ons in zijn totaliteit
gebracht heeft... persoonlijk denk ik : veel...!!“ aldus een enthousiast manager.

Tekst en foto's: Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram