Menu

Teamcaptain Glenn Bakx aan het woord

25 september 2018

Spelers bereiden zich voor op de laatste oefenwedstrijd tegen Zoetermeer. Volgende week begint de bekercompetitie. Dus nog even de puntjes op de spreekwoordelijke “i” zetten en een uitgelezen moment om teamcaptain Glenn Bakx en coach Andy Tenbult te polsen naar hun ervaringen tot nu en verwachtingen voor dit seizoen. Nu eerst Glenn Bakx en later deze week een uitgebreid interview met de staf.

Glenn, even spontaan…. 1e indruk van het team. “Ons team? Fijne drive, we hebben samen veel plezier in het kleedlokaal, veel plezier op het ijs. En ja, natuurlijk, het is nog niet helemaal zoals we willen. Maar kom op, we zitten in de opbouwfase, daar moeten we mee dealen, daar komen we wel uit. Niets waar wij ons zorgen over maken.”

Glenn, we hebben Den Haag, Luik en Herentals in actie gezien en gisterenavond de RBS tussen Den Haag en Heerenveen. Hoe schat je Microz Eaters in ten opzichte van die teams? “Gelijkwaardig. We kunnen van die teams verliezen maar zeker ook winnen. Kijk naar de wedstrijd van vorige week tegen Herentals. We verspelen die wedstrijd in een paar minuten. Ik wil niet zeggen dat Herentals geen goed team heeft, maar we hadden die wedstrijd kunnen winnen en eigenlijk moeten winnen.”

“Deze week hebben we wat pech gehad. Het ijs was niet goed en we hebben dus maar één keer kunnen trainen. Een paar jongens hebben helemaal niet kunnen trainen. Dus we hebben niet echt kunnen werken aan de dingen die vorige week fout gingen. En ja, dadelijk spelen we tegen Zoetermeer en daarin kunnen dingetjes gebeuren die niet mogen gebeuren, maar geen big deal, het is een oefenwedstrijd.“

Glenn, wat is het grote verschil met dit team ten opzichte van het team van vorig seizoen? “Ik denk zonder meer de snelheid en de explosiviteit. We hebben wat grote mannen erbij gekregen. Nu kan je denken dat grote mannen log zijn, maar dat is beslist niet zo. Kijk naar Matt Beer, super snelle handen en een goed schot. Yan Turcotte erbij, een stevig apparaat, maar fysiek en qua ervaring een zeer grote toevoeging dit jaar. Daar ben ik heel blij mee. Vadim Gyesbreghs is gebleven. Sebastian Kragt erbij. En wat te denken van Nick Verschuren en zijn scorend vermogen?

Dan Lucas Bartak, een geweldige speler. Als je kijkt naar de snelheid die hij brengt in de lijn met Lars van Sloun en Tom Marx. Ja, dat is een type speler waar we echt op zaten te wachten. We kunnen Lucas ook in andere lijnen inbrengen, dat weet ik ook vrij zeker. Ja, en nu gewoon aan de special teams werken.  De powerplay zit erin. We hebben mannen die powerplay kunnen spelen maar het moet er natuurlijk wel uitkomen.

We hebben net een meeting gehad over de special teams. Ik zit er dit jaar niet bij en dat vind ik ook helemaal niet erg. Ik ben geen powerplay man. Daar hebben we andere mannen voor die dat veel beter kunnen. En zo staan de andere spelers er ook in. We denken en handelen in het teambelang. Ego laten we ver buiten de kleedkamer. Spelers die niet in de powerplay staan, krijgen trouwens wel hun kans in de penalty kill.”

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram