Strijd om thuisvoordeel en begin BeNe League dit weekend!

18 oktober 2016

Beste sportvrienden,

Na de dubbele winst op ’s Hertogenbosch van afgelopen weekend, heeft ons team zich verzekert van deelname aan de beker-play offs. Met nog 1 wedstrijd te gaan in Nijmegen, is nog niet zeker wie als 1e in de poule zal eindigen. Ook Nijmegen heeft nog kans op de 1e plaats welke recht geeft op thuisvoordeel in de beker-play offs.

Zondag beginnen we dan aan de BeNe-competitie, poule B. Een competitie waarin we te maken krijgen met een aanzienlijk zwaarder programma als welke we tot nu hebben gehad in de bekercompetitie. Met tegenstanders als Heerenveen, Den Haag, Luik en ook Leuven wordt het een hele klus om ons straks in februari te plaatsen voor de play-offs. Zondag om 19:00 uur beginnen we eerst met de wedstrijd tegen Eindhoven. Een team uit poule A, wat het tot nu in de BeNe-competitie opvallend goed doet.

Op mijn vraag aan Eaters-coach Jacq Geurts wat hij verwacht tegen Eindhoven, is Jacq heel duidelijk. “Wij kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Vrijdag moeten we eerst winnen want we willen perse 1e worden in onze poule van de bekercompetitie.”. Dat winst in Nijmegen niet vanzelfsprekend is geeft Jacq ook gelijk aan door te melden “Tot nu toe zijn we blijven winnen maar in ons eigen vak moet het beter. Tegen Den Bosch verliezen we de laatste periode en dat mag nooit. We creëren wel veel kansen maar de afwerking moet beter. Wij moeten het hebben van het harde werken dus onze inzet moet áltijd 100 % zijn”.

“Wat zondag betreft” zegt Jacq Geurts, “Eindhoven heeft een goede jonge ploeg die in een goede fase zit met de jonge Slovaak Marek Pitka die het goed doet. Wij moeten 100 % klaar zijn en met volle inzet er voor gaan, shift na shift, dan geloof ik er in. Hopelijk krijgen we een volle hal en alle steun van onze fans, want dat hebben we hard nodig.”

Teammanager Peter Knops over de start van de BeNe-liga en Eindhoven in het bijzonder: “Eindhoven lijkt een sterke indruk te maken, wij zullen hierop bedacht moeten zijn. Zoals elke wedstrijd beginnen we bij 0-0. Zowel de beker als ook de competitie blijkt spannend te zijn, iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen.. dit is voor de breedte een heel mooi gegeven.”

Eindhoven Kemphanen heeft een jong en vernieuwd team en profiteerde van het stoppen van Turnhout. De selectie werd aangevuld met spelers als Deniz Mollen, Koen Bakker en Nick Verschuren. Roderick van den Hout speelde vorig jaar in de VS en jeugdinternational Niek van der Meulen komt over uit Heerenveen. Daarnaast werden nog twee imports (Marek Pitta en Daniel Nomanovas) toegevoegd aan de selectie. Daarmee lijkt Kemphanen over een bredere basis te beschikken dan vorig jaar en dus onder leiding van Willem van de Kraak een gooi te gaan doen naar een plek in de play-offs.

Vanwege het niet deelnemen aan de bekercompetitie, speelde Eindhoven al 3 wedstrijden voor de BeNe-liga. Tegen Den Haag werd met 2-3 nipt verloren maar tegen zowel Nijmegen als ook Tilburg werden ruime uitslagen neergezet. Nijmegen moest Eindhoven verlaten met een 9-2 nederlaag en ook Tilburg moest met een 6-1 nederlaag weer huiswaarts. De zeer aanvallend ingestelde verdediger Marek Pitka voert op dit moment de Eindhovense ranking aan met 8 punten uit 3 wedstrijden gevolgd door Mike en Nick Verschuren. Nick Verschuren zal er overigens zondag niet bij zijn vanwege een match-penalty welke hij opliep in het treffen met Nijmegen.

Ik wens jullie heel veel plezier bij de wedstrijd.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram