STATEMENT BESTUREN VAN SMOKE EATERS GELEEN EN MICROZ EATERS LIMBURG IN ZAKE IJSHOCKEYREFEREES

27 november 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Geachte leden, vrijwilligers, fans en andere betrokkenen bij beide clubs,

In onze club worden wij gelukkig zelden geconfronteerd met (verbaal) geweld tegen de scheidsrechters die onze wedstrijden begeleiden. De besturen van Microz Eaters Limburg en VJB Smoke Eaters zijn trots en blij dat de gedragscodes ten aanzien van scheidsrechters niet ter discussie staan.
Echter, het is vijf voor twaalf in Nederland. Herhaaldelijk verbaal en fysiek geweld heeft er toe geleid dat de refs onder grote druk staan en het scheidsrechterskorps op het hoogste niveau in Nederland hard achteruit loopt. Het is u opgevallen dat er veel aandacht is geschonken aan dit onderwerp. Op social media en wellicht via andere bronnen is de kreet ‘no ref no game’ ongetwijfeld bij u voorbij gekomen. Er is een slag gaande om meer scheidsrechters op te leiden en klaar te stomen bij de clubs in het land. Al deze jongeren variërend in leeftijd van 14 tot 25 en vaak ook ouder doen hun uiterste best.

Het fluiten van een wedstrijd is moeilijk. Beslissingen nemen in een mum van tijd vereist regelkennis, kennis van de sport en een groot anticiperend vermogen. Fouten worden op het allerhoogste niveau gemaakt maar zonder de ref is er geen wedstrijd. Alle refs doen het voor hun club en moeten in bescherming genomen worden, zij doen dit in hun vrije tijd en verdienen absoluut respect. Wij als bestuur van Microz Eaters Limburg en VJB Smoke Eaters vinden het dan ook noodzaak om naar buiten te treden met dit statement waarin we stellen dat wij op geen enkele wijze zullen accepteren dat iemand over de schreef gaat tegen een scheidsrechter. Nog van onze eigen betrokkenen, nog van de clubs die bij ons op bezoek komen om een wedstrijd te spelen. In alle gevallen zullen wij als club stelling nemen tegen personen die zich te buiten gaan aan welke vorm van geweld ook en ons wenden tot de bond.

Sportieve groet,

Bestuur Microz Eaters Limburg
Bestuur VJB Smoke Eaters
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="16292" img_size="full" alignment="center"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram