Snackpoint Eaters opent de BeNe league Cup met een overtuigende overwinning in Mechelen

29 september 2023

Op vrijdagavond was daar dan het begin van de BeNe League Cup. Geleen opende het seizoen met een ‘Belgisch weekend’ in Mechelen en won overtuigend met 2-6. Lars van Sloun had een hattick. Vrijdagavond ontbraken Akim Ramoul (geschorst) en Luca Heutmekers (nog niet hersteld) in de line-up. Deniz Mollen was wel terug maar Jowin Ansems kreeg de voorkeur tussen de palen van Jeffrey van Iersel.

De wedstrijd stond onder leiding van Tzirtziganis met op de lijnen Sels en Dinant.

Periode 1:
Eaters begon geconcentreerd aan de wedstrijd en het is al snel raak voor de mannen, na een goede fore-check en een snelle uitbraak van Lars van Sloun is het Ben Duperreault met de intikker in de korte hoek na een pass van achter de goal, 0-1 2’.

Mechelen komt langszij na een verdekt schot en verrast zo onze goalie Ansems, 1-1 Roberts Baranovskis 9’.

Mechelen werd wat sterker en kwam door de goal beter in de wedstrijd. Toch was het Snackpoint Eaters wat in de 16e minuut weer de leiding nam. Mees de Wit was er als de kippen bij om een rebound knap binnen te schieten, 1-2.

Door een too-many-man van Mechelen kreeg Eaters nog een powerplay en dit kadootje pakten de mannen gretig uit, het was ditmaal Ben die Lars van Sloun liet scoren na goed werk van Kay Gielen. Zo stond er na 20 minuten 1-3 op het scorebord.

2e periode:
Na wat kleine kansjes over en weer was het Mechelen met een knappe aansluitingstreffer, Artsiom Anosov schaatste het aanvalsvak in en speelde zich met een mooie beweging vrij en schoot de puck laag achter Jowin 2-3, 26’.

Mechelen bleef Geleen na die 2-3 onder druk zetten maar door een interference-straf voor oud-Eaters speler Vadim Gyesbreghs kreeg het weer wat lucht en kon zo waar de score vergroten tot 2-4. Goed rondspelen van Brad Forrest en Yevgen Fadyeyev zette Ben Duperreault vrij voor de Mechelse goalie die het eerste schot nog kan blokken maar in de rebound is het dan wederom Lars van Sloun met een powerplay goal, 2-4 30’.

Met Yevgen Fadyeyev op de strafbank voor boarding was het Mechelen wat de kans kreeg om weer terug in de wedstrijd te komen, maar met 2 goede reddingen van Jowin en een goede penalty kill overleefden Eaters deze kans van Mechelen.

In de 37’ minuut dan nog een keer een powerplay voor Mechelen als Ben Duperreault de zwarte schijf over het glas passt en voor Delaying the game in de strafbank mag plaats nemen voor 2 minuten. Maar het is niet Mechelen die scoren maar Eaters met een short handed goal vanuit de face-off schiet Mees de Wit zijn 2e van de avond binnen nadat Yevgen Fadyeyev die face-off won. Meteen daarna nog een break-away van Mitch Koumans maar ditmaal was de Mechelse op zijn post. Meer dan een paar schoten kwam Mechelen niet meer in haar powerplay zodat Eaters ook deze 3e overtalsituatie overleefde en met 2-5 richting de thee gingen.

3e periode:
De eerste 5 minuten van de 3e periode wilde Mechelen terug in de wedstrijd komen maar paar goede reddingen van Jowin voorkwam dat en de druk werd onderbroken door een powerplay voor Snackpoint Eaters. Een grote kans voor Kustermans na goed werk van de Wit, ook Balhan kreeg de kans op zijn eerste goal voor Eaters maar de Mechelse goalie Gysbrechts voorkwam de pret voor de Eaters jongelingen.

Hierna voor Mechelen de kans om het Snackpoint Eaters weer lastig te maken met Ben Duperreault op de strafbank voor slashing na een scrimmage voor de Geleense goal. De mannen killde ook deze powerplay vakkundig waardoor ook 0 uit 4 werd.

Met nog 8 minuten op de klok een 5e kans voor Mechelen met nu Kustermans op de strafbank na een holding. Weer waren het de Eaters met de beste kansen, zo schoot Ben op de paal en kon de goalie ternauwernood de rebound van Dennis Donders keren.

Met Staps op de strafbank na een highstick op Mitch Koumans ging Snackpoint Eaters op zoek naar haar 6e goal van de avond. Na een kleine minuut was daar de 2-6 en de hattrick voor Lars van Sloun, 2-6 56’. Leuk detail goalie Jowin Ansems scoorde een assist net zoals Kay Gielen(2).

Snackpoint Eaters Limburg wonnen overtuigend, de special teams vanavond waren top. Zondag komt de BeNe League kampioen Bulldogs Luik op bezoek. Ben erbij tickets nu te koop www.eaters.nl/tickets. En bij elk ticket een voucher van 5,00 te besteden bij Snackpoint Munstergeleen.

beRED-y

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram