Snackpoint Eaters Limburg verliest Luca Heutmekers. Of…

13 mei 2024

Kind van Geleen, ofschoon hij zijn jeugdopleiding bij onze Oosterburen genoot. Immens populair bij de Eaters-fans. Een trainingsbeest met een tomeloze inzet op het ijs. Heeft er 11 jaar op het hoogste niveau in Nederland opzitten inclusief de nodige Jeugd- en “grote” WK’s. De afgelopen twee seizoenen had hij uitzonderlijk veel blessure-pech (o.a. schouder en knie) en zo staat de inmiddels 31-jarige aanvaller nu voor een lastige keuze.

Luca hierover:Ik ben idd heel wat jaren voor Geleen uitgekomen, waar ik altijd graag heb gespeeld, en mij altijd met veel plezier voor de fans heb ingezet. IJshockey is altijd mijn passie en grote liefde geweest en dat zal ook niet meer weggaan. Helaas heeft mijn lichaam de afgelopen jaren heel wat grote schade opgelopen, vooral de afgelopen twee seizoenen, waardoor ik gedwongen ben om het in het komende jaar wat rustiger aan te doen. Ik moet mijn lichaam even tot rust laten komen en bovendien staat er ook nog een operatie gepland aan mijn knie.”

Dus geen definitief afscheid? “Wie weet wat er nog altijd kan gebeuren – misschien als speler en anders iets met de jeugd,” aldus de speler met rugnummer 20.

Teammanager Lars Engwegen:Luca staat bekend om zijn keiharde drive en topsportmentaliteit. Hij is lange tijd een voorbeeld geweest voor onze spelers hoe een atleet op dit niveau met zijn sport om moet gaan. Het is daarom extra zuur dat juist Luca moet besluiten om – al is het voorlopig – te stoppen met ijshockey wegens gezondheidsredenen. Hij gaat enorm gemist worden maar zeker niet vergeten. Mocht hij niet meer terugkeren als speler bij Snackpoint Eaters Limburg, dan kan hij wellicht iets voor de Geleense jeugd betekenen. Ik ben ervan overtuigd dat de VJB (en daarmee ook het eerste team) hier de vruchten van zal plukken.”

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram