Snackpoint Eaters Limburg verliest in een mistig Diez!

14 oktober 2023

In mistige omstandigheden was het Hunter Fortin die de thuisclub op een 1-0 voorsprong zette. Een afstandsschot vanaf de blauwe lijn werd nog gepareerd door Geleen goalie Deniz Mollen maar Fortin was er als de kippen bij om de rebound in de goal te schuiven. Twee minuten voor de puaze was het de andere import van Diez Adam Keyes die met een one-timer de 2-0 op het scorebord zette. Maar Geleen zat niet bij de pakken neer want Ben Duperreault zorgde 45 seconden voor de eerste buzzer voor ‘das Anschlusstor’. Van dichtbij op de rebound nadat de goalie het eerste schot niet kon klemmen.

Al snel aan het begin van de tweede periode scoorde Lorenzo Valenti via een rug van een van de verdedigers van de Eaters. Een verdedigingsfout van Diez en een goede assist in de draai van Akim Ramoul zorgde ervoor dat Ben Duperreault alleen op de goalie van Diez Janis Wagner af kon gaan. Dat was voor Duperreault geen probleem. Hij scoorde zijn tweede goal van de avond. Toch waren het weer de Duitsers die het verschil weer op twee goals brachten. Eerst nog een uitstekende redding van Mollen maar de puck kreeg men het vak niet uit en een schot vanaf halverwege het vak door John Mclean betekende de 4-2.

In de laatste minuten van de tweede periode bepaalde Geleen het spel. En dat betaalde zich uit met twee goals. Akim Ramoul verraste goalie Janis Wagner met een strak schot en door een mêlee van spelers wist Kay Gielen met een schot vanaf de blauwe lijn de 4-4 te maken.

VENIJN IN DE LAATSTE PERIODE

Het venijn zat hem in de laatste periode. Hunter Fortin scoorde binnen twee minuten de 5-4. Hij veranderde een schot vlakbij het doel van richting. Een 5-on-3 voor de Eaters werd goed afgemaakt door Akim Ramoul. Maar nog geen minuut later bij een 4-on-4 was het Adam Keyes die Diez weer op voorsprong zette. Hij kon vogelvrij op Deniz Mollen afgaan. En met een mooie forehand backhand move scoorde hij zijn tweede goal van de avond. Een schot vanaf de blauwe lijn door John Mclean zorgde voor de 7-5 maar Geleen scoorde wederom de aansluitingstreffer shorthanded. Op de breakaway door Lars van Sloun en Mees de Wit was het de Wit die de 7-6 maakte. Toen waren er nog acht minuten te spelen. Maar op dezelfde powerplay was het Marek Krocker die de eindstand op 8-6 bepaalde.

Een samenvatting en persconferentie staan op onze Facebook pagina.

Bron: FaceoffNL
Foto's: Photography Manuel Enderich

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram