Snackpoint Eaters Limburg stuurt Heerenveen met 7-1 nederlaag naar huis!

8 oktober 2023

Collectief spelend Geleen heeft Heerenveen met 7-1 verpletterd en staat momenteel bovenaan in de ranglijst, door Jos Janssen

Geleen heeft vorig weekend een goede start in de beker van de BeNeLeague gemaakt en het volledige aantal punten binnengehaald. Dat zal dit weekend niet gebeuren, aangezien Geleen afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen Den Haag heeft verloren. Uitwedstrijden tegen Den Haag zijn altijd moeilijk voor Geleen. Geleen kon de eerste periode nog goed bijbenen (2-1). Ook de tweede periode speelde Geleen niet slecht en kwam nog gelijk. Met beide een doelpunt was de stand aan het begin van de derde periode 3-2 en was er nog een kleine kans. In de laatste periode was Geleen uitgeput en wist Den Haag de winst naar zich toe te trekken en de wedstrijd met 6-3 te winnen.

Vandaag staat Heerenveen op het programma. Heerenveen heeft tot nu toe evenveel punten verzameld en staat slechts één punt voor op Geleen met betrekking tot het doelsaldo. Heerenveen heeft wel al het sterke Duitse Diez als tegenstander gehad, terwijl Geleen al heeft gespeeld tegen de nummer 1 en 2 van vorig jaar (en heeft gewonnen van Luik). Uiteraard zegt dit allemaal aan het begin van het seizoen nog niets, maar het is altijd een morele opsteker. Heerenveen heeft gisteren de zware wedstrijd tegen Diez gehad en de busreis van vandaag in de benen. Laten we hopen dat dit resulteert in winst voor Geleen. Geleen treedt vrijwel compleet aan, met uitzondering van de geblesseerde Luca Heutmekers. De startende goalie voor Geleen vandaag is Jowin Ansems en voor Heerenveen is dat Martijn Oosterwijk. De wedstrijd staat onder leiding van Pascal Keus.

1e periode:
Geleen begint goed aan de wedstrijd. Al na iets meer dan een minuut kan Ben Duperreault uitbreken en verschijnt alleen voor de goalie, maar Martijn blijkt (nog) een sta-in-de-weg. De eerste 5 minuten heeft Geleen licht de overhand in de wedstrijd. Na acht minuten krijgt Heerenveen haar eerste powerplay als Lars van Sloun op de strafbank zit… Maar het is niet Heerenveen dat scoort. Met een man minder weet sterspeler Yevgen Fadyeyev de puck te ontfutselen van de aanval van Heerenveen en kan samen met Mees de Wit de aanval openen. Yevgen wacht tot het laatste moment voordat hij de pass naar Mees geeft, die eenvoudig kan scoren: 1-0 short-handed. Na ongeveer 15 minuten wordt de wedstrijd wat grimmiger en maakt Heerenveen harde checks. Geleen is hier even van onder de indruk en laat af en toe defensief een steekje vallen. Even later is er nog een klein opstootje voor het doel van Geleen, maar er vallen (gelukkig) geen straffen. De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar er wordt niet meer gescoord… Een halve minuut voor tijd krijgt Heerenveen nog een straf.

2e periode:
Geleen begint de tweede periode met nog 1,5 minuut een man meer op het ijs, maar kan dit niet benutten. Heerenveen neemt in deze fase de wedstrijd over en wordt geleidelijk sterker. Ondanks dat krijgt Geleen nog een grote kans, maar de puck ketst af op de doelpaal. Halverwege de wedstrijd heeft Geleen weer een powerplay als Yevgen Fadyeyev aan de puck is. Hij kijkt, verplaatst zich en schiet hard en scoort de 2-0. Zes minuten later heeft Geleen opnieuw powerplay en is de mooiste goal van Geleen in de maak. Yevgen Fadyeyev, Ben Duperreault en Lars van Sloun komen tegelijk het aanvalsvak binnen. De puck wordt snel overgespeeld van Yevgen naar Ben en ten slotte naar Lars, die de puck achter de uit positie zijnde goalie in het net plaatst. 3-0. Als Yevgen even later op een pass van Ben de puck er niet in krijgt, is het wachten op de volgende treffer. Geleen gaat ervoor. Nog voor de pauze lanceert Geleen een snelle aanval, waarbij Rolan Loos uithaalt en scoort: 4-0! De coach van Heerenveen haalt meteen zijn goalie van het ijs en Almer de Boer mag nu het Friese doel verdedigen. Met deze onverwachte riante voorsprong gaan de mannen tevreden de pauze in.

3e periode:
De laatste periode is pas drie minuten oud als Geleen weer powerplay heeft. Ze hebben slechts een halve minuut nodig om weer te scoren. Dit keer is Yevgen de aangever en mag Ben Duperreault afronden: 5-0. Als de wedstrijd na het doelpunt wordt hervat, duurt het slechts 15 seconden voordat de teams elkaar voor de bank van Heerenveen in de haren vliegen. Het gaat te snel voor Heerenveen en ongeloof leidt tot dit opstootje. Resultaat: Rolan Loos en Tijs Vreys worden weggestuurd en Jesse Noblesse en Lars den Edel nemen plaats op de strafbank. Beide teams krijgen dezelfde straffen, dus de wedstrijd gaat door met 5 tegen 5. De bank van Geleen wordt verder gevuld als Mees de Wit en Mitch Koumans ook op de strafbank belanden. Mees mag na zijn straf weer het ijs op en na slechts 7 seconden scoort Heerenveen zijn eerste doelpunt van de avond voor de bank van Geleen: Jasper Nordeman scoort de 5-1. Heerenveen krijgt kracht uit het doelpunt en gaat harder spelen. Nog geen drie minuten later ligt Akim Ramoul op het ijs na een boarding van Ernesto Klem. Bradley Forrest komt voor zijn teamgenoot op en laat zien dat Geleen dit niet accepteert door een gevecht aan te gaan. Dat betekent wel dat hij samen met Ernesto van het ijs wordt gestuurd. De wedstrijd is nog niet afgelopen. Heerenveen schiet talloze keren op de Geleense goalie, maar deze houdt stand en maakt de ene mooie redding na de andere… Een plaag voor Heerenveen. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt Heerenveen de laatste straf van de wedstrijd en heeft Geleen powerplay. Bij de aanval heeft Mees de Wit de puck. Hij kijkt, kijkt nogmaals, verplaatst zich en scoort... de 6-1. Is dat genoeg? Nee hoor. Met een fraaie combinatie weet Mitch Koumans Ben Duperreault te vinden die Lars van Sloun in de laatste minuut de laatste treffer van de avond laat maken: 7-1. Een geweldige score!

Algemeen:
Voorafgaand aan de wedstrijd had ik het gevoel dat het een zware strijd zou worden. Dat duurde tot de 2e periode, daarna overklaste Geleen Heerenveen volledig. Defensief stond Geleen ook steeds sterker en deze wedstrijd zat achterin behoorlijk goed in elkaar. Bij Heerenveen liep het niet, maar dat maakt ons niet uit. 7-1 is een prachtige uitslag. Jammer dat we volgende week Bradley Forrest en Rolan Loos zullen missen vanwege schorsingen. Maar zo gaat het tegenwoordig. Waar je vroeger "gewoon" een straf kreeg die je kon uitzitten, word je nu van het ijs gestuurd met een schorsing.
Dankzij de overwinning van vanavond staat Geleen verrassend bovenaan in de ranglijst. Dat is toch een enorm compliment voor het team!!!

Volgende wedstrijden:
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het sterke Diez op het programma. In de oefenwedstrijd heeft Geleen met een zeer incompleet team verloren van Diez en wist slechts een periode weerstand te bieden. Tot nu toe heeft Diez 3 van de 4 wedstrijden gewonnen, evenveel als Geleen. Ze hebben verloren van Herentals. Tegen Luik hebben ze met slechts één punt meer gewonnen, net zoals Geleen. Dat belooft wat en als Geleen geconcentreerd blijft spelen, kan het nog wel eens spannend worden in Diez..
.
Op de vertrouwde zondag speelt Geleen tegen Herentals. Ze hebben op dit moment één verliespunt meer dan Geleen. Ook daar heeft een incompleet Geleen verloren van deze Belgen. Herentals is tot nu toe ook het enige team dat Diez heeft verslagen.

Geleen staat nu weliswaar bovenaan, maar heeft een zwaar weekend voor de boeg tegen de nummers 2 en 3 tot nu toe. Dit worden opnieuw spannende wedstrijden tussen teams die aan elkaar gewaagd zijn. Geleen heeft de supporters dus hard nodig om dit weekend de overwinning binnen te halen. Ik ben erbij, zijn jullie dat ook?

Interview Yevgen en Jowin:

Foto's van Wil Smeets Photography

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram