Met 113 interlands voor Letland, 14 wedstrijden in de NHL, 117 in de AHL en 237 in de KHL heeft Snackpoint Eaters Limburg een import van formaat voor het komende seizoen vastgelegd: de 38-jarige Letse aanvaller Jānis Sprukts uit Riga komt de aanval van Eaters leiden.

De 1,92m lange center komt via coach Gints Bikars. Doordat zijn huidige team dit jaar niet deelneemt aan de Letse competitie, hij nog steeds topfit is en graag wil spelen, heeft hij zich gemeld bij onze coach. Over deze brok ervaring hoefde Eaters natuurlijk niet lang na te denken, hij past precies in het beleid dat een import meerwaarde moet hebben voor het team.

Jānis werd in 2000 al gedraft door de Florida Panthers, maar speelde eerst in de hoogste Finse liga en in Denemarken voordat hij in 2006 aansloot bij de Florida Panthers en hun farmteam Rochester Americans.
Uiteindelijk speelt hij 14 NHL games en 117 AHL wedstrijden, maar de meeste wedstrijden heeft hij in de Russische liga (de KHL) gespeeld: 237 wedstrijden bij o.a. Dynamo Riga en CSKA Moskou. Via Slowakije en Zwitserland komt Jānis in 2016-2017 bij Ritten/Renon in Italië en wint dat jaar de Alpenliga en de nationale titel. De laatste drie jaar speelde hij in de Letse competitie bij HK Kurbads.
Jānis is al paar weken in Geleen en neemt ook deel aan de zomertrainingen van het team. Binnenkort, als hij helemaal gesetteld is, zullen we een interview met hem opnemen.

Can't wait to hit the ice in Geleen
Jānis Sprukts
Jānis in actie!

Bekijk al wat bewegende beelden van onze nieuwe aanwinst!