Menu

Seizoensopener tegen Diez winst en verlies!

16 september 2019

15/09/2019 Oefenwedstrijd Microz Eaters Geleen – Diez (D)
(door Jos Janssen)

Microz Eaters Geleen – Diez Rockets aardig in balans: Uit gewonnen, thuis verloren.

Eaters speelde vanavond zijn eerste thuiswedstrijd tegen Diez. Diez is een Duitse ploeg die Geleen dit seizoen in de Inter Region Cup nog tegen komt. Vrijdag werd in Diez gewonnen met 4-6. Vandaag treden de Duitsers in Geleen aan voor revanche. De wedstrijd staat onder leiding van de ref De Hert.

1e periode:
Geleen trad op met in ieder geval een lijn met de broertjes Verschuren aangevuld met Postma en een lijn Geleense spelers: Ramoul, Van Sloun en Marx. Na een dikke 2 minuten heeft Geleen de eerste straf van dit seizoen binnen. Yan Turcotte was de gelukkige met een 2 minutenstraf voor holding (2:18). Diez had nog geen minuut nodig om de powerplay te verzilveren en met precies 3 minuten op de klok mocht Geleen ook de eerste tegengoal van het seizoen incasseren. Van dichtbij werd over het ijs de puck binnen geschoten en prijkt de 0-1 op het scoreboard. Een dikke 2 minuten later zijn de rollen omgekeerd. Diez krijgt een straf voor tripping (5:04) en nu heeft Geleen de eerste powerplay van het seizoen, echter weet deze niet te verzilveren. Maar binnen een minuut na het verstrijken van de powerplay weet Geleen alsnog te scoren en bewijzen de broertjes Verschuren hun waarde. Mike Verschuren bedient zijn broer Nick met een strakke pass achter de goal van Diez. Nick weet deze perfect af te ronden door de puck tussen benen van de goalie van Diez binnen te schieten en de stand is weer in balans 1-1 (7:28). In de 12e minuut is er nog een break awy door De Smet, echter de sterk keepende goalie van Diez weet zijn doel verder schooon te houden. Even later weet echter Diez met een snelle uitbraak de winst weer naar zich toe te trekken en staat het 2-1 (15:35). De periode wordt verder uitgespeeld. Het is in ieder geval te zien dat Diez meer wedstrijdritme heeft dan Geleen en Geleen nog zoekende is. Verder wordt overwegend geleund op de ervaren spelers.

2e periode:
De 2e periode heeft een rommelig begin en na een verdedigingsfout heeft Diez een break-away en zij weten deze perfect te verzilveren, waardoor de marge groter wordt. De puck wordt hard over de vanghand van rowan Delil heen geschoten, 1-3 (20:54) Nog geen 5 minuten later doet Geleen iets terug en na een perfecte pass vanachter de eigen goal door Tom kan Akim alleen op de Duitse goalie afstormen en rondt dit perfect af met een mooie goal, 2-3 (25:33). Halverwege de wedstrijd krijgen de Duitsers wederom powerplay nadat Mike Verschuren wegens een tripping de strafbank mag opzoeken (29:43). Slechts 2 seconden na het verstrijken van de straf haalt Diez wederom de trekker over en met een hard schot vanaf de blauwe lijn verschalkt Diez Rowan Deli en staat het 2-4 (31:45). Vervolgens komt Geleen steeds beter in zijn spel en laat weer mooi ijshockey als vanouds zien, echter weet helaas niet meer te scoren.

3e periode:
De 3e periode start Geleen met Sander Kösters in het doel. Het spel zakte weer wat in qua niveau tot halverwege de 3e periode. Nick Verschuren liet zijn kwaliteiten zien en slalomt vanuit het eigen vak dwars door de verdediging van Diez heen en rond de mooie actie af met een droge knal rechtsboven in de goal. De puck stuitert wel nog terug op het ijs, maar de ref stond goed opgesteld en telde de goal: 3-4 (51:18). De wedstrijd golft nog op en neer en Geleen is op zoek naar de gelijkmaker. In de 59e minuut wordt nog een time out aangevraagd en wordt Sander van het ijs gehaald, maar het mocht niet meer baten. Integendeel zelfs, Diez weet nog een empty netter te scoren waardoor de eindstand 3-5 op het scoreboard komt te staan (59:43).

Algemeen:
Het is een oefenduel en zo heb ik ook naar de wedstrijd gekeken. Het was geen hoogstandje, maar Geleen creëerde wel zijn kansen. De uitstekende goalie van Diez stond een hogere score in de weg. Soms speelde slordigheidjes Geleen op. Matt Beer was geblesseerd en als regiseur werd hij wel al gemist. Positief was zeker de inzet van de Geleense lijn en Luca liet weer zijn ouderwetse vechtlust zien. Er zal nog flink gepuzzeld moeten worden en daar zijn oefenwedstrijden ook geschikt voor. Volgende week is de wedstrijd op de zaterdag en staat de oefenwedstrijd tegen Essen op het programma. De wedstrijd begint om 20:30 uur. Ik zal er weer zijn…. Jullie ook?

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram