Seizoen 2015-2016 update...

5 maart 2015

De competitie-opzet voor volgend jaar gaat er compleet anders uitzien dan dit seizoen. Zo gaan de Nederlandse en Belgische bond nauw samenwerken, mogelijk in een aparte entiteit.

Dat bleek maandag tijdens een overleg waar de Nederlandse IJshockeybond, de Belgische bond en de clubs uit de eerste en eredivisie voor waren uitgenodigd. De deelname aan de nieuwe opzet staat open voor zeven teams uit België, tien ploegen uit de Nederlandse Eerste Divisie en Eindhoven en Geleen. Beide bonden kregen van de aanwezige clubs een mandaat om het de nieuwe opzet uit te voeren, zodat er achteraf geen discussies kunnen ontstaan.

Dit betekent niet direct dat er ook een Eredivisie komt met negentien ploegen. Over hoe de opzet er exact uit komt te zien wordt de komende periode nader nagedacht. Duidelijk is wel dat het sleutelwoord van de nieuwe competitie 'nivellering' wordt. Eindhoven en Geleen zullen in niveau terug moeten naar dat van de huidige Eerste Divisie. De plannen gaan ervan uit dat Heerenveen en Tilburg inderdaad naar Duitsland vertrekken.

De komende periode moet duidelijk worden hoeveel wedstrijden per weekeinde er gespeeld gaan worden, hoe de nieuwe divisie eruit komt te zien, hoeveel imports er toegestaan zijn en nog veel meer. De beide bondsvoorzitters gaan zich hier nadrukkelijk mee bemoeien. Wanneer de exacte opzet duidelijk moet zijn, is nog niet bekend.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram