Rolan is een echt kind van de Eaters. Kan eigenlijk ook niet anders, met zo’n achternaam van een echte ijshockeyfamilie. Hij kreeg dan ook al vroeg de – dubbele – ijzers ondergebonden. Op zijn derde werd hij officieel lid van Smoke Eaters.

 

Rolan doorliep alle Geleense jeugdteams, tot medio 2012 onder leiding van vader Harry. In het seizoen 2015/2016 werd hij met het U14-team Kampioen van Nederland in de Tweede Divisie. Zijn vroegere coach bij het Eerste Divisieteam roemde hem in 2018 om zijn vele face-off wins, zijn kracht voor het doel en gemak bij het vinden van het net.

 

De droom die Rolan toen nog had, is inmiddels uitgekomen, want afgelopen seizoen maakte hij zijn echte debuut in het team van Snackpoint Eaters Limburg. Hij kwam in 28 duels uit op 10 punten (2 treffers en 8 assists). De 19-jarige aanvaller kijkt met een tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen. Hij speelde meer dan hij van tevoren verwacht had. Aan zijn doelpunt tegen Mechelen denkt hij nog graag terug: “Er mocht weer publiek op de tribune en ik was zo vol adrenaline dat ik bijna struikelde tijdens het juichen. Dat ik toen ook nog Man of the Match werd, was supervet.”

 

Hij kijkt uit naar komend seizoen maar zal de eerste oefenwedstrijden moeten missen omdat hij geselecteerd is voor het Nationale U20-team dat begin september een trainingskamp heeft en vervolgens naar Servië vertrekt.

 

Terug bij Snackpoint Eaters Limburg wil hij laten zien dat hij nog beter kan. Rolan: “Ik ga mijn stinkende best doen tijdens de trainingen voor wedstrijd-ijstijd. Ik wil namelijk meer punten scoren dan afgelopen seizoen. Ik ben benieuwd naar wat ons team allemaal kan. Het zijn talentvolle spelers en we hebben een nieuwe coach. Ik heb er tot nu toe een heel goed gevoel over.”

 

Coach Jeffrey van Iersel over Rolan: “Ik heb hem vorig seizoen een paar keer zien spelen. Het is een jonge aanvaller uit eigen kweek met potentie. Hij lijkt me een fijne speler om mee aan de slag te gaan en hem te gaan helpen om stappen te maken ten opzichte van vorig jaar.”