Reds Report 2017/18 | Ron Berteling Schaal winst

26 september 2017

[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=eIb-5i1OGE8&feature=youtu.be" align="center"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Laco Eaters Limburg heeft zondagavond in een spannend en aantrekkelijk duel voor het tweede jaar op rij de Ron Berteling Schaal veroverd.

Met het duel om de Ron Berteling Schaal wordt traditioneel het nieuwe ijshockeyseizoen geopend. Net als vorig jaar stonden landskampioen en bekerwinnaar Unis Flyers Heerenveen en verliezend bekerfinalist Laco Eaters Limburg tegenover elkaar.

Vorig jaar won Eaters tot ieders verrassing en verdriet van Heerenveen deze supercup van het Nederlandse ijshockey. Dit jaar was Heerenveen er dan ook bijzonder op gebrand om de schaal mee naar Friesland te nemen. Flyers-coach Nason wist het vooraf zeker: de schaal ging dit jaar mee naar Friesland. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan.

De eerste periode van het duel verliep rommelig, met de nodige fouten aan beide kanten, maar dat is bij aanvang van het seizoen niet zo vreemd. Eaters en Flyers hielden elkaar tot kort voor het einde van de periode in evenwicht. Slawomir Krzak kwam de eer toe het eerste doelpunt van het nieuwe ijshockeyseizoen te scoren. Hij schoot na 17:30 vanaf de blauwe lijn raak. Veertien seconden voor het slot van de eerste periode maakte Mordy Munichman er 2-0 van.

In de tweede periode trok Flyers de stand gelijk via scores van Adam Bezak en Pippo Limnel. In de derde periode schoot Kai Willems Eaters naar 3-2. Flyers begon aan een furieus slotoffensief, maar Rowan Delil stond een Friese treffer in de weg. Het team van coach Andy Tenbult knokte voor wat het waard was en overleefde kort voor tijd een power play. Toch wist Flyers 40 seconden voor tijd nog gelijk te komen door een doelpunt van Turcotte.

In overtime kreeg Eaters al snel een tijdstraf, maar even later vielen er ook straffen aan de kant van Flyers. Beide teams wisten die overtalsituaties niet te benutten. Een penalty shoot-out moest de beslissing brengen en daarin was Eaters uiteindelijk met 4-3 de sterkste.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram