PUIKE OVERWINNING OP HERENTALS

2 november 2014

door Ben Dols

Het was jammer dat het thuisduel tegen Herentals op zaterdagavond werd afgewerkt. Dit duel had achteraf meer toeschouwers verdiend.

De start was voortvarend voor Laco Eaters. Na andehalve minuut was er een doeltreffende aanval van de thuisclub over links. Hartley scoorde 1-0. Eaters speelde overdonderend met een mentaliteit van "Dit ijs is van ons". Alles lukte en vloeiende aanvallen togen richting Belgische goalie. De tweede treffer kon niet uitblijven en weer Hartley scoorde. Het tekent de kracht van Eaters in die eerste periode als we na 14 minuten pas het eerste schot op doel van Sami noteren.

Vanaf dat moment komt Herentals wat vaker voor doel maar Sami is heer en meester.
Ook de tweede periode begint de Fin bijzonder sterk. Er volgt meer tegengas van de Belgen. Bryan Mens en tegenstander Vercammen mogen na een robbertje vechten van het ijs. De powerplays voor Herentals zijn voorlopig niet verontrustend. Jeffrey Mens heeft de derde treffer op zijn stick maar alleen voor doel faalt hij.

De vijfde powerplay wordt dan toch benut door Herentals door Prockow 1-2. Seconden later staat het verschil van twee treffers weer op het scorebord als Adam Hartley zijn derde treffer scoort, 3-1.

De derde periode begint uitstekend. In een pp weet Lars van Sloun 4-1 te scoren en mag het eigenlijk niet meer mis gaan voor de mannen van Wil Zwarthoed. Herentals geeft zich niet gewonnen en benut een dubbele powerplay door de goalie er af te halen en met zes spelers in het Geleens aanvalsvak te staan. Dit was een prima zet want het wordt 4-2. Met nog negen minuten te spelen wordt het 4-3 en is het toch nog billenknijpen in het stadion. De spanning is groot maar tot opluchting van de Geleense fans en tot droevenis van de Herentals fans (ongeveer 80 man aanwezig) blijft de zege in Geleen.

"We hebben prima gespeeld maar we kunnen nog beter spelen. We maken stappen vooruit. Dit was absoluut de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe", aldus Glenn Bakx na afloop.

REDS Report aflevering 5 | 3 november 2014

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram