Menu

Preview finale play-off Coupe der Lage Landen

16 maart 2023

door Jos Janssen

Komend weekeinde staat de finale tussen de Chiefs uit Leuven en Snackpoint Eaters uit Geleen op het programma. In de BeNeLeague waren de Eaters op plaats 5 geëindigd en de Chiefs op plaats 6. Beiden teams hebben in de kwartfinale hun meerdere moeten erkennen tegen ploegen uit de top 4. Leuven in Heerenveen en Geleen in Herentals. Hierdoor spelen beide teams uiteindelijk de troostfinale.

In de halve finale trof Leuven de Sharks uit Mechelen. Leuven had de handen vol aan de Sharks en moest alle zeilen bij zetten om de winst naar zich toe te trekken. Ook de Eaters uit Geleen hadden het moeilijk. Met een zwaar gehavende selectie (misten Tom Marx, Luca Heutmeerkers, Jord Smit Mitch Koumans en Bojay Claasen) werd de eerste (uit-)wedstrijd nog wel verloren, maar in de 2e en 3e wedstrijd (laatste werd in 1 periode uitgevochten) trok Geleen door hard werken de winst naar zich toe.

In de reguliere competitie is Geleen boven Leuven geëindigd en heeft daardoor thuisvoordeel. De finale wordt in een best of three afgewerkt. De eerste wedstrijd is aanstaande zaterdag (!) in Geleen en start om 20:30 uur. Op de zondag is de return in Leuven en indien er een beslissende 3e wedstrijd nodig is wordt deze op de dinsdag gespeeld.

In de BeNeleaugue is Geleen op de 5 plaats geëindigd en hebben in de 28 wedstrijden 42 punten behaald. Leuven eindigde onder Geleen en hebben slechts 25 punten verzameld. Daarnaast heeft Geleen 112 x gescoord en 111x een tegengoal moeten incasseren, wat een magere +1 op heeft geleverd. Leuven heeft 82x gescoord en ook nog eens 157 tegengoals moeten incasseren, wat een score van -75 heeft opgeleverd. Geleen is met de score wat meer in balans en Leuven biedt scoringskansen voor Geleen.

Onderlinge duellen in de BeNeleaugue hebben voor Geleen 4x winst opgeleverd. De eerste wedstrijd in Leuven eindigde in 2-4, de tweede wedstrijd in Geleen eindigde maar liefst met 9-0. Ook de derde wedstrijd in Geleen eindigde met winst: 6-4. Tenslotte werd de 4e wedstrijd in Leuven met 1-8 gewonnen. Geleen heeft in de onderlinge duellen 20x gescoord, Leuven 7x.

Topscoorder in Geleen is Nick Guiney (22) gevolgd door Nick Verschuren (19) en Lars van Sloun (17). Kijken we naar de assists erbij dan scoort Lars goed met 43 punten, gevolgd door Nick Guiney (38), maar ook Mitch Koumans (36).

In Leuven is James samen met Blockx de topscoorder (13), waarbij James wat meer assists erbij heeft en komt op 33 punten, terwijl Blockx op 29 punten uit komt. Bijzonder is dat Estrada in 9 wedstrijden 21 punten en 11 goals heeft verzameld, oftewel iemand om in de gaten te houden.

Wat zijn de kansen voor Geleen? Afgaande op de cijfers zou Geleen eigenlijk de reeks moeten winnen…. Maar dat dachten we met de cijfers ook bij de wedstrijden tegen Zoetermeer. Daar heeft Geleen zich de eerste wedstrijd aan vergrabbeld en is dus gewaarschuwd. Geleen heeft ook nog te maken met behoorlijk wat blessureleed en kan hopelijk met een representatief team het ijs op komen. Als de “jonkies” met dezelfde drive het ijs op stappen en de geroutineerde spelers spelen geconcentreerd hun spel, dan zijn de kansen van Geleen wat gunstiger dan die van Leuven…. Maar in ijshockey is alles mogelijk. De ingrediënten voor een spannende pot zijn aanwezig en als we als fanatieke supporters  achter onze mannen blijven staan, dan kunnen we er een mooi feestje van maken en kunnen het seizoen dan ook met een mooie prijs af sluiten. Deze wedstrijd wil ik ni
et gaan missen…. Ik neem aan jullie toch ook niet? Tot aanstaande zaterdag om 20:30 uur in de ijshal van Glanerbrook in Geleen!

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram