PLAY-OFFS TIME!

27 december 2017

Door Jan Hofstede

De kerstdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar doet bijna haar intrede, maar alvorens het zover is zal er eerst een Knock-Out fase van de bekercompetitie gespeeld moeten worden. Vier teams die gaan strijden om een plaats in de bekerfinale in Den Haag, welke zondag 4 februari 2018 om 15.00 uur op het programma staat. Met andere woorden, de PO’s staan voor de deur.

A.s. vrijdag 29 december nemen Den Haag en onze Eaters de aftrap in de Uithof in Den Haag en op 30 december start ook de andere serie tussen Heerenveen en Eindhoven. Tevens zal dan ook in Geleen het tweede duel gespeeld worden. Mocht de serie tussen Den Haag en de Eaters, op zaterdag 30 december, nog geen winnaar kennen, dan zal op dinsdag 2 januari van het nieuwe jaar, in Den Haag, een alles beslissende wedstrijd gespeeld worden.

Eaters bereikte de halve finale door in de bekercompetitie poule A als 2e te eindigen. Heerenveen, Tilburg en Nijmegen waren de tegenstanders. Heerenveen wist beide wedstrijden tegen de Eaters te winnen ( 2-5 en 6-0). Nijmegen bleek in die competitie een maatje te klein voor onze mannen (0-5 en 7-2) en Tilburg verloor in Geleen kansloos met 8-3 maar wist onze mannen een week later in Tilburg te verrassen met een 6-4 zege. Eaters eindigde als 2e in de poule met 9 punten uit 6 wedstrijden en een positief doelsaldo van plus 4.

Den Haag doorliep de bekercompetitie Poule B ongeslagen. Tegenstanders waren Eindhoven, Zoetermeer en Amsterdam. Eindhoven (de nr. 2 uit de competitie) werd met 6-1 en 1-5 verslagen. Zoetermeer met 4-2 en 0-4 en Amsterdam met 7-1 en 6-8. Daarmee eindigde Den Haag als 1e in de poule met 18 punten uit 6 wedstrijden en een positief doelsaldo van plus 23.

Aan Eaters zijde waren Vadim Geysbreghs en Mordy Munichman de lijstaanvoerders, qua punten in de bekercompetitie, terwijl Luca Heutmekers de meeste doelpunten achter zijn naam had staan. Aan Haagse zijde deden Jeffrey Melissant en Raymond van der Schuit het goed maar was Alan van Bentem het absolute goudhaantje. Acht treffers en 5 assists staan achter zijn naam en met die 8 treffers was hij de meest scorende speler in de bekercompetitie overall.

Eaters en Den Haag troffen zich dit seizoen 2 maal in de BeNe-League. Beide wedstrijden wisten de Hagenezen te winnen. In Geleen was er in een bloedstollende wedstrijd een overtime nodig en was Den Haag uiteindelijk met een 3-4 zege de meest gelukkige. Een wedstrijd waarin het kwartje zeker ook richting Eaterszijde had kunnen vallen. In Den Haag kon Eaters de Hagenezen 2 perioden goed bijbenen maar werd in de 3e periode, door het team van coach Chris Eimers, volledig overklast. Die 2e wedstrijd werd met een 8-2 ( 2-1, 1-1 en 5-0) nederlaag afgesloten.

Den Haag kon in die 2e wedstrijd gebruik maken van nieuwkomer Victor Gibbs Sjodin. Een 29 jarige Zweedse ex-jeugdinternational, aangetrokken als defence maar een speler die zowel defensief als aanvallend goed uit de voeten kan. Gibbs drukte gelijk ook een stevige stempel op het resultaat van die wedstrijd in Den Haag met 2 doelpunten en 2 assists. Ook was Bas Britstra weer van de partij maar de geblesseerde Jasper Kick afwezig. Of Jasper Kick en de eveneens geblesseerde Jay de Ruiter wel aan de PO’s zullen meedoen is nog onbekend.


Eaters coach Andy Tenbult zal het in deze halve finale moeten doen zonder Joonas Liimaitanen en de geblesseerde Maxime Pellegrims maar maakt, naar alle waarschijnlijkheid, Anton Drobny zijn rentree in het Geleense team. De 23 jarige Tsjechische defencespeler Drobny maakte een zekere en solide indruk in de door Eaters gewonnen Ron Berteling Schaal maar moest in de 3
e periode van die wedstrijd, geblesseerd, de Eaters-selectie verlaten voor herstel in zijn thuisland.

Den Haag kan spreken over een uitmuntende eerste seizoenshelft. Zes overwinningen in de bekercompetitie en 11 zeges in de BeNe League. Alleen in Herentals werd er verloren en één puntverlies tegen onze Eaters.  De Hagenaars sluiten 2017 als koploper in de BeNe Liga af. Maar, zoals coach Chris Eimers het verwoordde: "De belangrijke periode gaat na de Kerst aanbreken en de komende maanden worden de prijzen pas echt verdeeld".

Theoretisch gezien en afgaande op de behaalde resultaten (tot nu) mag Den Haag dus gezien worden als de favoriet in deze PO-reeks en daarmee kan Eaters zich in de underdogpositie manoeuvreren. Is Eaters daarmee kansloos? Nee zeker niet. Maar het vraagt zeker wel een goed gameplan, vertrouwen in eigen kunnen en gedisciplineerd energiek spel van onze Eaters om deze klus te klaren.

De wedstrijden op vrijdag 29 december in Den Haag en 30 december in Geleen beginnen om 20:30 uur. Ook de mogelijke beslissingswedstrijd op 2 januari 2018 in Den Haag zal om 20:30 uur beginnen. As. vrijdag in Den Haag staan Martin de Wilde en Debby Hengst als arbitraal hoofd op het ijs en zaterdag in Geleen zal deze taak worden vervuld door Pascal Keus en Jeffrey den Ridder.

De wedstrijd van vrijdag as. in Den Haag zal live worden uitgezonden door Inet Broadcasting Solutions. Te zien via https://livestream.com/atinet/20171229hijshokijvslacoeaters

Héél veel plezier bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram