Menu

Play-offs, first stop DEN HAAG!

4 maart 2020

Alle competitiewedstrijden van het seizoen 2019-2020 zijn gespeeld, wat rest zijn de play-off wedstrijden die gaan bepalen wie zich uiteindelijk de grote winnaar van dit toch wel verrassende seizoen mag noemen. Verrassend was het seizoen zeker. Getipte kanshebbers speelden middenmoot en waar verwacht werd dat de teams die veel spelers zagen vertrekken, zoals Heerenveen, Luik en Den Haag, een stap terug moesten doen, streden zij juist bovenin mee.

Microz Eaters Limburg start de play-off tegen de nummer twee op de ranking, Den Haag. Twee teams die elkaar 4 keer eerder troffen dit seizoen en die beiden 2 wedstrijden wisten te winnen. Voor de beker won Den Haag in eigen huis met 4-1 terwijl Eaters de return met een 4-0 zege binnen haalde. Beide teams wisten de play-off voor de beker wel te spelen maar misten de bekerfinale.

Het eerste play-off treffen tussen beide teams zal vrijdagavond om 20:30 uur in Den Haag beginnen. Martin de Wilde zal die wedstrijd leiding geven. Zondagavond om 19:00 uur zal onder leiding van Ramon Sterkens game 2 starten. Weten beide teams één wedstrijd te winnen, dan zal dinsdag as. om 20:30 uur in Den Haag een beslissingswedstrijd gespeeld worden.

Voor de BeNe-league won Eaters het eerste treffen met 6-2 terwijl in Den Haag het thuisteam de punten in eigen zak hield. Hoewel Eaters, halverwege die wedstrijd, een verdiende 2-5 voorsprong liet noteren was het Den Haag wat een 8-6 Eindstand liet noteren. Verlies aan beheersing en onnodige straffen aan Eaters zijde werd door de Hagenezen genadeloos afgestraft.

Dat onnodig incasseren van veel te veel straffen is ook wel een beetje het verhaal van dit seizoen. Wil Eaters door naar de halve finale, dan zal dat toch echt achterwege moeten blijven. Opvallend is ook dat de 4 onderlinge wedstrijden steeds door het thuisspelend team werd gewonnen. Thuisvoordeel zou dus een serieuze rol moeten spelen. Maar dit klopt niet helemaal. In de door Eaters met 4-0 gewonnen wedstrijd speelde Den Haag zonder haar dragende spelers en 1e goalie en de met 8-6 verloren wedstrijd in Den Haag is vooral het gevolg geweest van één moment van beheersingverlies waardoor Den Haag zich 5 minuten lang kon terugvechten in de wedstrijd,

Bij Den Haag was vooral import Doug Rose succesvol bij het vinden van het netje terwijl Mitch Koumans en Nick Verschuren een stevig aandeel in de Geleense treffers hadden. Eaters scoorde 2 maal shorthanded en 3 maal in een powerplay terwijl de Haagse special lines tot de 4e wedstrijd moesten wachten alvorens ze succesvol werden, maar dat deden ze in game 4 dan ook heel succesvol. Liefst 6 powerplay goals moest Eaters incasseren.

Voor Eaters is het dus taak om van de strafbank weg te blijven. 100% vanaf seconde 1, discipline en zelfbeheersing zijn de sleutelwoorden voor succes. Eaters en fans, heel veel plezier en succes in deze serie!!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram