Om 19:30 is het zover, dan begint in Glanerbrook de wedstrijd Snackpoint Eaters Limburg vs Chiefs Leuven. Niet zomaar een wedstrijd maar een heus event: de Perfact Teddy Bear Toss. Het is dé gelegenheid om ijshockey en verbondenheid met een goed doel te combineren. Al acht keer eerder vlogen er bij het eerste doelpunt van de thuisploeg beren en andere knuffels het ijs op. En waar het bij vorige edities vooral om de hoeveelheid ging, nu gaat men bij Snackpoint Eaters Limburg meer voor kwaliteit.

 

De met de Perfact Teddy Bear Toss gegenereerde gelden komen ten goede aan Stichting Ik Doe Mee!, die kinderen en gezinnen met kinderen ondersteunen die in de gemeente Sittard-Geleen in armoede leven. Fans, sponsoren en andere belangstellenden kunnen beren KOPEN (tot 12u vandaag) en DONATIES doen. 

De beren die op het ijs belanden, gaan naar de ziekenhuizen van Heerlen en Geleen. Andere knuffels kunnen ook gedoneerd worden maar ze moeten wel gewassen en in doorzichtig plastic verpakt zijn. Bovendien is er een maximum gesteld van vijf knuffels per persoon. Deze gaan naar Speelgoedbank De Grabbelton in Geleen.

 

De feestelijke avond zal muzikaal opgeluisterd worden door niemand minder dan Bart Storcken, die voorafgaand aan het duel het Limburgs volkslied ten gehore zal brengen. De zgn. ceremonial puck-drop zal gedaan worden door de drie vrolijke en enthousiaste mascottes van de actie: Rylana, Rhyona en Raelynn. Ook hoofdsponsor Snackpoint laat zich niet onbetuigd en draagt zijn steentje bij in de vorm van een gratis snack voor iedere bezoeker.

 

Na afloop van de wedstrijd ontvangt Caroline Hamersma, voorzitter van Stichting Ik Doe Mee! uit handen van STEL-voorzitter Ron Lahay een cheque met het door Snackpoint Eaters Limburg via de Perfact Teddy Bear Toss gedoneerde bedrag.

Daarna is er voor iedereen een meet & greet op het ijs, waarbij de winnaars van de shirtveiling het door hen gewonnen shirt uit handen van de desbetreffende speler ontvangen.

 

Het belooft weer een ware happening te worden, dus zorg dat je op tijd bent. Om 18:00 gaan de deuren open. Er is dan nog gelegenheid om bestelde beren af te halen in de centrale hal van Glanerbrook. Daar kunnen ook nog beren gekocht worden, zowel met de pin als met cash geld. En wie niet met gepast geld betaalt, doneert het wisselgeld automatisch aan Stichting Ik Doe Mee!

 

Laten we er samen een geweldig mooie avond van maken.

 

Namens alle kinderen, alvast bedankt!