Menu

Opzet BeNeLiga aangepast!

4 september 2015

UPDATE: HET BESTUUR VAN LACO EATERS IS ER ZICH VAN BEWUST DAT ER MET DEZE INFORMATIE DOOR DEZE NIEUWE OPZET MINDER WEDSTRIJDEN GESPEELD KUNNEN GAAN WORDEN. HET WEDSTRIJDSCHEMA ZAL WELDRA WORDEN VASTGESTELD. HET BESTUUR BERAADT ZICH DAARNA OP EEN PASSENDE OPLOSSING RICHTING HAAR SEIZOENKAARTHOUDERS.

Het terugtrekken van Groningen noopt de organisatie achter de BeNeLiga tot een nieuwe opzet van de competitie. Het betekent ook dat Amsterdam zich weer heeft teruggetrokken uit de bekercompetitie.

Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De competitie bestaat nu uit twee poules van acht teams. Die spelen onderling een volledige competitie en een halve competitie (uit of thuis) tegen teams uit de andere poule. De behaalde punten in die wedstrijden tellen mee in de rangschikking. Dit betekent per team 21 wedstrijden.

De twee hoogste ploegen per poule plaatsen zich voor de halve finales van de play-offs die in best-of-three worden gespeeld. De beide poulewinnaars hebben daarbij thuisvoordeel. Het thuisvoordeel in de finale, ook gespeeld in best-of-three, wordt daarna bepaald door het onderlinge resultaat tussen de twee ploegen in het reguliere seizoen.

De winnaar van de BeNeLiga is tevens kampioen van zijn land. Als beide finalisten uit een en hetzelfde land komen en de beide verliezende halve-finalisten uit het andere land afkomstig zijn, dan spelen deze twee teams een finale om het kampioenschap van dat andere land.

Als beide finalisten uit een en hetzelfde land komen en de verliezende halve-finalisten zijn uit verschillende landen afkomstig, dan spelen de 2 hoogst geklasseerde teams, afkomstig uit het land dat nog geen kampioen kent op basis van bovenstaande regels, uit elke poule een finale om het kampioenschap van dat land.

Aan de beker nemen nu zes teams uit België en vijf clubs uit Nederland deel. Deze spelen een aparte competitie, gevolgd door een bekerfinale. Die wordt in Nederland gespeeld op zondagmiddag 31 januari, terwijl die in België voor zaterdag 13 februari wordt gespeeld. Belgische deelnemers aan de bekercompetitie zijn Antwerpen, Heist, Herentals, Leuven, Luik en Turnhout. Voor de Nederlandse bekercompetitie hebben zich Dordrecht, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Tilburg ingeschreven.

In januari wordt de knoop doorgehakt over komend seizoen. Tenzij een evaluatie tot andere conclusies leidt, betekent dit dat de top vier in beide poules zich plaatst voor het hoogste niveau volgend jaar en de numers vijf tot en met acht op het tweede niveau gaan spelen. Daarna moeten er jaarlijks promotie-degradatiewedstrijden komen tussen de onderste twee teams uit de hoogste liga en de nummers één en twee van een niveau lager.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram