Op Glad IJs | Ronnie

26 september 2017

[vc_row][vc_column][vc_single_image image="10784" img_size="full"][vc_column_text]RONNIE
Als je hem zo ziet denk je niet meteen dat dit een ijshockeyspeler is geweest. Ik heb het dan over Ron Berteling, ook wel de Cruijff van het Nederlands ijshockey genoemd.

Ron is een nette persoonlijkheid. Is altijd vriendelijk. Zo is hij nu maar dat was hij ook op het ijs. Liefhebber en geen knokker. Hij wil graag met iedereen over sport praten en voornamelijk ijshockey. Naar hem is de “Supercup” genoemd. De Ron Bertelingschaal, en terecht. Wat was hij goed in zijn Jaren.
De gedachten gaan terug naar de man die speelde voor Amsterdam, Rotterdam en het Nederlands team.

Ik ben blij voor hem dat hij ooit op de Olympische Spelen (1980 Lake Placid)uitkwam want dat is toch het hoogst haalbare voor een sporter. Hij speelde zijn laatste interland toen hij al 41 jaar was en in totaal heeft hij 213 caps.

Afgelopen zondag was Mr. IJshockey weer eens in Geleen om “zijn” schaal uit te reiken aan de winnaar. De prijs die door onze jongens werd binnengehaald. Ron zal genoten hebben van de Geleense inzet. Geleen mag trots zijn om de winnaar te zijn van deze prijs. Ron heeft altijd goede ideeen als het over zijn en onze sport gaat. Ron wordt, vandaag de dag, in mijn ogen compleet onderschat. Echter niet bij de echte kenners, de liefhebbers. Hier heeft hij een ontzettend groot knuffelgehalte en daarom noemen ze deze persoon liever ………..Ronnie.

Reactie: dolsben@gmail.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram