Menu

OP GLAD IJS: GOAL

17 januari 2018

[vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

Vorig week hadden we een van die wedstrijden dat het team van de Eaters het bijzonder moelijk had om doelpunten te maken. Kansen genoeg maar ze wilden er maar niet in.  

Waar ligt dat aan?

Niemand die het weet want dan zou men zeker met een oplossing komen. We gaan er vanuit dat dit niet meer al te vaak voorkomt. In het ijshockey heeft men verschillende benamingen voor een doelpunt. We hebben een “Even strenght goal”. Dit is het doelpunt dat wordt gescoord als beide teams evenveel spelers op het ijs hebben.

De “Powerplay goal” is bekend maar daar heeft Eaters veel en veel moeite mee om zo’n doelpunt te produceren om maar niet te spreken van een “Short handed goal” want met een speler minder lukt het zeker niet als het ook al niet voortvarend gaat bij een man meer situatie.

“Empty net goal” hebben we de laatste weken ook niet gezien want de wedstrijden waren er niet naar, en dan zie je de tegenstander echt niet de keeper uit de goal nemen. Bij een “Penalty Shot goal” mag je het alleen proberen op het doel van de tegenstander, na een overtreding in scoringspositie.  

Genoeg keuzes dacht ik zo om de doelpunten een naam te geven. Nu nog even in het netje deponeren. Ik ben ervan overtuigd, dat de komende wedstrijden doelpunten gaan vallen want we gaan de beslissende fase van de competitie in. En dan zijn de punten, via de doelpunten, hard nodig. En dan kunnen we spreken van de “Game winning goals”  

Kom op Eaters!!!!!

Reacties: dolsben@gmail.com

[/vc_column_text][vc_single_image image="10784" img_size="full"][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram