Menu

Op Glad IJs: Feeërieke PUCK

8 november 2017

[vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="10784" img_size="full"][vc_column_text]Feeërieke PUCK

In het ijshockey kan men niet zonder  het harde schijfje.

Het is 2,54 cm dik, heeft een diameter van  7,62 cm en weegt ongeveer 170 gram.

Het voorwerp kan met snelheden tot over 160 km per uur gelanceerd worden.

De puck is niet voor niets zwart zodat we het allemaal beter kunnen volgen op de witte ondergrond. Een wedstrijdpuck wordt goed geprepareerd door hem te bevriezen van te voren zodat het beter glijdt.

De supporter zal het ding constant moeten volgen om zo de wedstrijd te kunnen volgen en om op te letten of het schijfje de baan niet verlaat want je zou het maar tegen je hoofd krijgen. Wist u dat puck ook een heel andere betekenis heeft?

Een puck is ook een mytisch wezen. Pucks zijn feeën die in de nacht zorgen voor lichtflitsen en echo’s. In Nederland noemen ze het ook wel de “witte wieven”

Gelukkig spelen onze jongens niet met de wonderlijke feeën op het ijs. Nee de puck heeft meer belangstelling en mocht, na 3x20 minuten, deze niet meer interessant zijn dan willen de spelers misschien na het duel nog wat spelen met die andere ………….pucks. Het zou zo maar kunnen.

 

Reactie: dolsben@gmail.com

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram