ONGELUKKIGE AVOND LEVERT GEEN DERDE DUEL OP

10 november 2014

Negatieve hoofdrol voor scheidsrechter

Door: Ben Dols

Het is LACO Eaters Limburg niet gelukt om door te dringen tot de bekerfinale in januari. Heerenveen was tweemaal te sterk voor de spelers van Wil Zwarthoed.
Werd er vrijdagavond in Heerenveen nog kansloos met 5-1 verloren. Zondag lagen er nieuwe kansen, zeker omdat het een thuisduel betrof. Zonder Willems, Engwegen en Ramoul begon het team furieus aan de wedstrijd. Vanaf de face off knalde men er in. De inzet en strijdlust was prima. Heerenveen had dan wel het merendeel de puck in bezit maar Eaters kon weer bogen op een uitstekend keepende Sami Heinonen. Hij lag dan ook aan de basis van de 1-0 voorsprong na 20 minuten spel. Het doelpunt viel al vrij vroeg en kwam van de stick van Mjelelli.

In het tweede bedrijf pakte Flyers het heel anders aan en werd Geleen teruggedrongen. De ervaren Friezen wisten dat goed uit te buiten en scoorden dan ook drie maal. Eaters wist het even niet meer en ging dus met een 1-3 achterstand rusten. Deze stand bood nog genoeg perspectief om terug te komen in de wedstrijd.

In de derde periode pakte Eaters de strijdlust weer op en bij de goal van Hartley had iedereen in Glanerbrook weer hoop dat men definitief zou terugkomen. Echter op hoofdscheidsrechter Debbie Hengst had niet iedereen gerekend.

Door dwalingen van haar mochten de Eaters spelers de druk op het Frise doel niet voortzetten. Zij stuurde geregeld Limburgse spelers de strafbank op. Dat werd door de gasten dankbaar opgepakt en zo trok Heerenveen toch nog aan het langste eind 2-5.

Jammer dat de scheids aan de basis lag. Zij liet teleurgestelde spelers en aanhang achter. Zij werd door het Geleense publiek dan ook luidruchtig "bedankt" toen ze het ijs verliet.

De bekercompetitie zit er nu op. De volgende wedstrijden gelden voor de meest belangrijke prijs; het landskampioenschap. Eaters zal zeker een rol gaan meespelen aangezien het elke week beter op het ijs staat.

Vanavond zijn Glenn Bakx en Adam Hartley te gast in het programma "vanuit de Startblokken" op Streekomroep Start. De uitzending is om 20:00 uur. Later zullen we de uitzending weer hier op de site plaatsen.

De foto's van de wedstrijd staan op de volgende links(klik op de fotograaf):

Lex Eckhardt
Robbert Tummers
Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram