Menu

One down, one to go!

30 december 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]29/12/2018 Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen – Den Haag Halve Finale 1 (door Jos Janssen)

 

1ehalve finalewedstrijd Beker Eaters – Den Haag

Eindelijk is het zo ver… de halve finales voor de Beker zijn begonnen. Microz Eaters moet tegen Den Haag een best of Three afwerken. Wie als eerste twee wedstrijden wint, is door naar de finale en moet tegen de winnaar van Heerenveen – Nijmegen. Geleen heeft dit seizoen de meeste wedstrijden tegen Den Haag gewonnen, slechts een verloren. Den Haag heeft daarnaast ook wel veel blessureleed gehad van een aantal dragende spelers. Hiervan zijn er een aantal vanavond weer terug. Daarnaast is de schorsing van Van Bentem door het beroep uitgesteld en zal deze er vanavond weer bij zijn. Alle ingrediënten voor een spannende pot zullen aanwezig zijn en vooraf durf ik (nog) geen voorspelling te doen.

Geleen treedt aan zonder de geblesseerde Meulenbeek. De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Martin de Wilde en Pascal Keus. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Haagse doel wordt verdedigd door Tomislav Hrelja.

1eperiode:

Er staat vanavond een ander Den Haag op het ijs als in de voorgaande wedstrijden. Den Haag komt strijdvaardig uit de startblokken, maar ook Geleen is er klaar voor. Beide teams zijn het eerste gedeelte van de eerste periode aan elkaar gewaagd. Kansen aan beide zijden worden door de beide goalies vakkundig dood gemaakt. Als in de 9eminuut Glenn Bakx een straf krijgt voor late hit, krijgt Den Haag de eerste powerplay van de avond. Na een dikke minuut powerplay schaatst Raymond van der Schuit achter de goal langs en geeft een strakke pass op Jurryt Smid die met een one-timer hard uit haalt en de 01- binnen schiet. Rowan is kansloos (pp 09:09). Nog geen minuut later krijgt Microz Geleen zijn eerste powerplay van de avond. Eerst kan Nick Verschuren vanuit zijn eigen vak slalommend dwars door de verdediging tot bij de Haagse goalie komen, maar Hrelja weet dan nog een doelpunt te voorkomen. Bij de volgende kans wordt de puck rondgespeeld in het aanvalsvak van Geleen, totdat Yan Turcotte op assist van Nick Verschuren verwoestend uit haalt vanaf de blauwe lijn en de gelijkmaker binnen schiet: 1-1 (pp 11:23). De bench was nog de score aan het omroepen toen Glanerbrook wederom ontplofte. Vanuit de face-off vanaf de gelijkmaker valt Microz Geleen gelijk aan en nadat een hard schot nog door Hrelja wordt geblokt, weet Mitch Koumans  de rebound op te pakken en de 2-1 binnen te schieten (11:34).  Over en weer wordt nog een straf gegeven als Lukasz Bartak ongelukkig de stick te hoog houdt en daarmee een Haagse speler verwond. Hiervoor krijgt hij een 4 minutenstraf voor high stick (14:00). De spanning stijgt want we weten dat Den Haag een sterke powerplay heeft…. en na slechts 34 seconden kan Rowan de puck achter zich uit het netje halen. Raymond van der Schuit weet de puck onder de legguard van de goed keepende Delil door te tikken en het staat weer gelijk 2-2 (pp 14:34). Ondanks dat het spel gelijk voor beide teams op en neer golft en er genoeg kansen worden gecreëerd, wordt er verder deze periode niet meer gescoord. Tussenstand na 1eperiode 2-2.

 

2eperiode:

De 2eperiode komt Geleen sterk uit de startblokken, maar neemt Den Haag het spel weer over. Na een dikke 5 minuten weten de Hagenezen de 2-3 binnen te tikken. Stace van Bentem krijgt hierbij de assist van zijn broer Alan. In dezelfde minuut krijgt Den Haag nog een straf en Geleen heeft powerplay. Geleen gaat echter met deze powerplay heel slordig met zijn kansen om. Passes komen niet aan en veel puckverlies. 3 seconden nadat Den Haag weer compleet op het ijs staat, heeft Geleen het vizier weer gericht. De mensen staan goed gepositioneerd rond het doel, als de puck bij de Geleense aanval bij Nick Verschuren beland die 3 spelers voor zich ziet schaatsen en een heel klein gaatje richting doel. Nick bedenkt zich geen seconden en Hrelja heeft de puck alleen maar langs horen komen: 3-3 (28:02). De wedstrijd is zoals het verloop weer in evenwicht. In de 34eminuut mag Vadim Gyesbreghs de bank warm houden voor een roughingstraf en hebben de Hagenezen weer powerplay. Hierbij haalt Jurryt Smid verwoestend uit en via de paal knalt de puck in het Geleense doel en staat Geleen weer achter. Even later bouwt Geleen een snelle aanval op waarbij Luca Heutmekers de puck op het blad van Mitch Koumanss legt, die zijn 2egoal van de avond binnen schiet: 4-4 (38:02). Den Haag loopt nog tegen een boarding penalty aan, maar de stand geeft een goed beeld van het wedstrijdverloop weer. Tussenstand na de 2eperiode  4-4 (2-2) – (2-2).

 

3eperiode:

Den Haag komt feller dan Geleen uit de kleedkamer en men is er op gebrand om de winst in Geleen binnen te halen. Geleen voelt dat en het spel oogt over en weer wat rommelig en de zenuwen slaan weer toe. Pas halverwege de 3eperiode weet Geleen de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken als Lars van Sloun, sterk aan de puck, van links een mooie pass geeft op Lukasz Bartka. Deze schiet de puck vervolgens loepzuiver in het netje: 5-4 (47:35). De klok begint in ons voordeel te werken en het is billenknijpen op de tribune. Als in de 53eminuut Mordy Munichman een straf krijgt slaan de zenuwen op de tribune toe…. Zou het dan toch? Tijdens de Haagse powerplay weet Matthew Beer de puck te ontfutselen en kan uitbreken. Alleen op de goalie af en maakt deze kans prachtig af: 6-4, shorthanded! (sh 53:30).De wedstrijd duurt echter nog te lang om zeker te zijn van de zege, dus we moeten nog even nagelbijten. In de 58 minuut mogen van beide teams een speler de bank op en met 4 tegen 4 is er ineens meer ijs. Als even later ook nog Reinier Staats de bank op mag gaan zoeken, heeft Den Haag een ondertal en moet het goed kunnen komen. Helaas, Matthew Beer mag in de laatste minuut eveneens de bank op gaan zoeken, waardoor de spelersaantallen weer gelijk zijn op het ijs. In een laatste poging gaat Thomislav Hrelja nog van het ijs om een extra speler te kunnen hebben, maar het mocht niet meer baten. Geleen wint verdiend de eerste wedstrijd in de halve finale om de Beker van Nederland. Eindstand: 6-4 (2-2) – (2-2) – (2-0).

M.O.T.M.

  1. Mitch Koumans
  2. Matthew Beer
  3. Lukasz Bartak

Algemeen: Geleen en Den Haag zijn aan elkaar gewaagd. Den Haag is (nog) niet op volle oorlogssterkte en daar kunnen we maar wat blij om zijn. Het was vanavond een faire wedstrijd, waarbij het publiek in de volle hal absoluut de winnaar was. De winst van vanavond zegt nog niets over de wedstrijd van morgen. Morgen staan de tellers weer op nul en zal Den Haag de huid in eigen huis duur gaan verkopen. Geleen zal gewoon, net als vanavond zijn eigen spelletje moeten blijven spelen en vooral uit de strafbank moeten blijven. De Haagse powerplay is dodelijk. Vanavond speelde Geleen als collectief en had het hele team zomaar MOTM kunnen zijn. Met elke stand was ik tevreden: Inzet, passie en vanavond de winst.

Morgen nieuwe ronde en nieuwe kansen. We staan in ieder geval met 1-0 voor in de halve finale. Hopelijk hoeven we het niet op een 3ewedstrijd aan te laten komen. Mocht dat zo zijn, dan zorg ik weer dat ik er in de volle hal in ieder geval bij ben!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1546126639478-0f40684f-2dfb-0" include="14745,14746,14747,14748,14749,14750,14751,14752"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram