ONDANKS VERLIES MET OPGEHEVEN HOOFD VAN IJS

13 oktober 2014

En eindelijk was het dan zover. Het eerste thuisduel om het "echie". De hal van Laco Glanerbrook was weer ouderwets goed gevuld. Dat mag ook want we hebben met zijn allen uitgekeken naar deze zondagavond. Een prima affiche met Tilburg als tegenstander na de nederlaag van 24 uur eerder in en tegen Heerenveen (1-5).

Na het openingswoord van voorzitter Emile Frieser konden we beginnen. Nadat de rook vanaf de tribunes was opgetrokken werd het sein gegeven om het te laten "roken" op het ijs,

De eerste schoten gingen richting Sami Heinonen maar hij wilde natuurlijk een goede indruk achterlaten en dat lukte prima. Bij de eerste powerplay voor onze boys vonden ook zij de weg naar het doel. Enkele schoten misten echter het doel. De tweede powerplay liep een stuk beter. Een schot van Marx trof bijna doel en de resterende straftijd was Eaters constant in het aanvalsvak. Echter een tijdstraf voor Hartley gooide roet in het eten. Minuut 15 leverde de eerste treffer voor de Brabanders op, Steve Mason scoorde. Enkele seconden later moest Sami weer toekijken hoe de puck het netje trof, 0-2 door wederom Mason.

Binnen twee minuten in de tweede periode kwam de aansluitingstreffer. Tom Marx was iedereen te snel af en schaatste op het doel af en scoorde 1-2. Niet lang erna wisten de gasten een man meer situatie te benutten door te scoren 1-3. Peter van de Biezen deed dat. Coach Wil Zwarthoed vroeg niet lang daarna een time-out aan om zijn jongens even rustig toe te spreken.

Wat hij gezegd heeft valt al snel te raden. Het wordt wat feller op het ijs. Tilburg dat niet al te best speelt wordt door wat harde charges uitgedaagd en men doet naar hartelust mee. Het ontregelt hun spel en dat is misschien wat Zwarthoed wil. Er komt wat meer leven in de brouwerij. Sami Heinonen laat intussen zien niet voor niets naar Geleen te zijn gekomen. Schoten op zijn doel worden vakkundig teniet gedaan. Deze periode was er een veel beter en feller Eaters te zien. De schade bleef hetzelfde misschien dat in het derde bedrijf toch wat doelpunten zal opleveren.

Direct in het begin kreeg Eaters wat meer grip op het spel. Een powerplay werd goed benut door Pippo Limnell. Vanaf de blauwe lijn liet hij de Trappers goalie kansloos. Het is weer een wedstrijd en ook dat was merkbaar biij onze aanhang. Door slechte arbitrage stond Tilburg ineens met twee man meer op het ijs en dat werd natuurlijk goed uitgevoerd. Het werd 2-4 dus mocht Geleen weer opnieuw beginnen. De klap was echter groot nadat Tilburg weer scoorde nog altijd in powerplay, 2-5. De powerplay die Eaters kreeg, eentje van vier minuten, leverde niets op. Daarna kwam de tijd dat de spelers meer oog voor elkaar hadden dan voor de puck. De scheidsrechter, Keus, maakte verkeerde keuzes en daar had Eaters last van. Het werd uiteindelijk 2-7. Jammer onze ploeg had meer verdiend maar ja de scheidsrechter hielp Tilburg een handje.

Het was geen echte clash tussen beide teams maar ik ben ervan overtuigd dat zeker nog dit seizoen er een komt tegen Trappers. Man of the match aan Geleense zijde was natuurlijk Sami Heinonen.

Volgende week is Eindhoven te gast in Geleen, maar de dag ervoor gaat men naar Herentals.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram