Off ice warming-up door Mike Ninaber

24 september 2018

[vc_row css=".vc_custom_1537779586473{border-bottom-width: 10px !important;}"][vc_column][vc_column_text]Zaterdag 15 september rond 16:45. Terwijl in de ijshal de jubileumwedstrijd van 50 jaar Smoke Eaters wordt afgewerkt en #25 zijn indianendansje, na vele jaren, weer eens heeft laten zien, zijn de spelers van Microz Eaters Limburg druk bezig met hun voorbereiding op de wedstrijd tegen Ratingen. Andere jaren zag je spelers eerst individueel of in kleine groepje de droge off-ice warming-up doen om vervolgens gezamenlijk on-ice de warming-up af te werken. Hoe anders is dat dit seizoen.

Gelokt door vrolijke geluiden vanuit de sporthal, ben ik eens gaan kijken en zag de Eaters gezamenlijk een soort van intervaloefening afwerken. 21 man in een cirkel, met in het midden Mike Ninaber die de instructies gaf. Intensief maar met veel plezier, noem het eerder dolle pret, werd de oefening door de groep afgewerkt. Hier wil ik meer van weten.

’s Avonds Mike benaderd met de vraag: He Mike, jij de nieuwe off-ice trainer. Wat een verrassing? Mike: “Nou, ik wil me niet echt off ice trainer of instructeur noemen. Maar ik sport zelf heel veel, en daar leer ik natuurlijk een hoop. De echte trigger, om dit te gaan doen, kwam vorig seizoen toen de Düsseldorfer DEG hier bij ons op bezoek was. Ik zag de spelers van DEG onder leiding van Danny Beckers de off-ice warming-up afwerken en dacht, dat moet hier ook kunnen. Dit is goed voor het team en goed voor de teambuilding.

Vervolgens heb ik dit met de staf besproken en ook zij zagen de meerwaarde. Zo ben ik met dit idee verder gegaan. Ik heb een en ander met mijn trainer besproken en samen maken we de oefeningen. Eerst ga ik zelf aan het werk met de oefeningen en pas op het moment dat ik deze goed beheers ga ik aan de slag met de groep. Pre is natuurlijk dat de oefeningen goed worden overgebracht op de groep.

Mijn doelstelling is om dit het hele seizoen vol te houden met het hele team. Dit is een stukje teambuilding en ik weet zeker dat ze er iets aan hebben. Een goede stretch kan blessures voorkomen. Ambitie is om dit nog beter te gaan doen en verder uit te bouwen en hier misschien zelfs een zomertraining van te gaan maken. Om de 10 games maken we een nieuw programma zodat het niet te saai gaat worden.”

Mike, hoe reageert de spelersgroep op dit nieuwe initiatief? “Tot nu toe krijg ik goede positieve reacties van de groep. Dus ze vinden het wel leuk. Wij zijn sinds vorige week ook voor onze ijstrainingen met de off-ice sessies begonnen. We maken stappen vooruit.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_custom_heading text="Reportage door Jan Hofstede" font_container="tag:h4|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1537779560136-3730d126-b2d4-4" include="14110,14109,14108,14107,14106,14105,14104,14103"][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram