Menu

Oefenwedstrijd Geleen Herentals: Een wedstrijd met alle ijshockey-ingrediënten

12 september 2016

Door Jos Janssen:

Vanavond stond de wedstrijd Geleen Herentals op het programma, maar voor dat ik aan de wedstrijd begin moet ik even nog iets rechtzetten met betrekking tot het vorige verslag. Daar schreef ik over de combinatie Justin Evers met Kay. Dat moet natuurlijk Kai Willems zijn, hiervoor mijn excuses. Terug naar de wedstrijd van vandaag. Geleen trad weer voltallig aan met alle spelers en testspelers, Herentals trad aan zonder de imports.

Geleen evenals Herentals begonnen fanatiek aan het spel en ref Debbie Hengst had van meet af aan in de gaten dat zij de wedstrijd strak moest leiden. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld en elke meter ijs werd duur verkocht.

Mijn ijshockeykennis schiet te kort als in in de 12e minuut Rick van Haren een mooie heupcheck zie uitvoeren die wordt bestraft met een tripping-penalty en een game. Rick van het ijs, maar ik snap het nog steeds niet. De Eaters lieten zich echter hierdoor niet van de kaart brengen.  In de 13e minuut liet Slawomir Krzak zien waarom hij als eerste import in Geleen is vastgelegd. Met een droge knal in de linker bovenhoek tekende hij zonder assist de eerste Geleense treffer aan. Niet alleen bij deze goal, maar ook bij de 2e goal van Geleen, de mooiste van de avond had hij zijn aandeel. Met een man op de bank, stoomde Geleen op naar het doel van de tegenstander. Onzelfzuchtig als Krzak is, opschaatsend vanuit de linkerzijde naar het doel met slechts een verdediger tegenover zich, zag hij rechts een speler van Geleen (ik meen Kai Willems) staan die een betere kans had en gaf een strakke pass. Nog voordat de goalie zich kon verplaatsen en zijn rechterhoek afschermen, lag de puck in de 19e minuut al in het netje. 2-0 Short Handed!

Merkbaar was dat Herentals niet had verwacht dat Geleen zo voortvarend aan de wedstrijd begon en deze 2e treffer voor de 1e pauze deed de frustratie toenemen. Nadat de zoemer klon om van het ijs af te gaan, schaatsten de spelers richting kleedkamers, maar nog voordat zij daar waren sloeg de vlam in de pan en werden onderling de visitekaartjes uitgedeeld. Dit resuleerde in heel wat tijdstraffen, waaronder een game voor de Eater Marc-André Sarazin en voor Herentalsspeler van de Velde. Daarnaast waren over en weer enkele spelers die wat mindere tijdstraffen kregen. De thee zal gesmaakt hebben…

De 2e periode was een verlengstuk van de eerste periode en over een weer werd er hard en mooi gespeeld, echter gescoord werd er niet. Rowan had zijn netje mooi schoon gehouden en halverwege de 2e periode mocht Stef het (net zoals gisteren) van Rowan overnemen.

De 3e periode duurde 13 minuten lang toen Lars van Sloun op assist van Tom en Kay ook deze wedstrijd een goal achter zijn naam mocht schrijven. Met de 3-0 bepaalde Lars ook de eindstand. Tien minuten voor het einde deelde Glenn Bakx en Mitch Morgan elkaar nog wat klappen uit, waarbij Mitch de handschoenen uit deed. Beiden mochten het ijs verlaten, Glenn 20+5 en Mitch 25 minuten penalty… Het was de wedstrijd van de tijdstraffen: 116 voor Geleen en 88 voor Herentals. Normaal win je de wedstrijd niet van de strafbank, maar Geleen bewees het tegendeel.

Algemeen heeft de ref Debbie de wedstrijd strak proberen te houden. Herentals is een ploeg die vaker fysiek speelt en Geleen wilt dit ook wel beantwoorden. Debiie heeft dat goed ingeschat, maar ondanks dat liep de wedstrijd na de 1e periode even uit de hand. Voor de rest was het een mooie wedstrijd waar strijd werd geleverd over en weer en op het scherps van de snede. Dit zijn ook de wedstrijden waar een ijshockeyliefhebber graag naar toe komt. Strijd en alle variaties. Opvallend was Krzak die een puike wedstrijd in dienst van het team speelde. Ik zag gretige en gedreven spelers en wat ik vooral zie is dat er langzaam systemen ingeslepen worden. Het begint steeds beter te lopen en bij vlagen speelt het team beter als hoe ze vorig jaar zijn gestopt. Er is rust in het team en men speelt solide. Elke wedstrijd groet het team en ik wordt hier blij van.

Volgende week zondag 18/09/2016 om 19:00 uur staat de 3e en laatste oefenwedstrijd tegen Deurne op de rol voordat een week later gestreden wordt om de Ron Bertelingschaal. Kom vooral kijken, want dit team is strijdvaardiger dan ooit. Het zijn niet oefenwedstrijden waar je geen lijn in ziet, maar systemen die steeds beter worden ingeslepen.