Nijmegen snoept Geleen de eerste wedstrijd de winst af.

9 maart 2019

08/03/2019 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen – Nijmegen
(door Jos Janssen)

Afgelopen weekeinde zijn de final four afgewerkt, waarbij Geleen door Den Haag aan de kant werd gezet. De uiteindelijke winnaar van de Final Four is onze tegenstander van vanavond. Geleen die uiteindelijk 3e is geworden in de BeNe-league moet aantreden tegen nummer 6 van de BeNe-league. Nijmegen heeft een goed seizoen neergezet en ondanks dat zij 6e zijn geworden zijn zij even favoriet als Geleen voor de winst vanavond. De kwartfinales gaan over een “Best of Three” en zal minimaal in 2 wedstrijden worden beslist. Geleen heeft daarbij, gezien de ranking, het thuisvoordeel en mocht het bij winst vanavond ook nog eens tot een 3e wedstrijd komen, dan wordt deze gespeeld in Geleen.
Geleen is bovendien getergd doordat zij na een zeer goede seizoenstart twee keer naast de prijzen hebben gegrepen (beker- en kampioenschap Nederland). Lars van Sloun gaf laatst in een interview aan dat er niets mooiers is als met een kampioenschap het seizoen af te sluiten. Tel daarbij op dat Glenn Bakx heeft aangegeven er na dit seizoen met actief ijshockey te stoppen, dan moet de motivatie toch helemaal top zijn (mocht dit al niet het geval zijn).
Belangrijk is om het eigen spelletje, zoals in het begin van het seizoen, te blijven spelen, uit de strafbank te zijn en de topscoorder van Nijmegen vast te zetten. Wedstrijden tegen Nijmegen zijn altijd al bijzonder dus dit beloofd ook weer een topavond te worden.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Debby Hengst. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Nijmeegse doel wordt verdedigd door Deniz Mollen.

1e periode:

Geleen begint sterk aan de wedstrijd en zet vanaf de eerste minuut druk op het Nijmeegse doel. Al na twee en een halve minuut ligt de puck in het Nijmeegse netje. Met een hard schot/pass van Matthew Beer over links weet Lukaz Bartak de puck back-handed binnen te tippen1-0 (2:27). Geleen speelt verder geconcentreerd en heeft over het algemeen een lichte overhand.Halverwege de eerste periode begint Nijmegen meer weerstand te bieden en als in de 16e minuut Tom Marx van Geleen voor een tripping op de bank zit, heeft Nijmegen welgeteld 9 seconden nodig om de gelijkmaker binnen te schieten op een rebound van Rowan Delil. Punt op naam Van Branden Eden 1-1 (pp 15:33). Drie minuten later krijgt Yan Turcotte het aan de stok (of stick) met John Reed, waarbij Nijmegen powerplay krijgt. Bij de aanval van Nijmegen onderschept Tom Marx de puck en bediend Lars van Sloun op maat die vanaf de middenlijn alleen op de goalie af kan en netjes afrond, short handed 2-1 (18:58). Tussenstand na 1e periode 2-1

2e periode:

De 2e periode gaan de teams gelijk op tot halverwege de periode. In de 30 minuut weet Nick Verschuren tijdens de powerplay op assist van Vadim Gyesbreghs de score te verhogen door de 3-1 binnen te schieten (pp 29:32). Hierdoor krijgt Geleen wat overwicht. Geleen is op dat moment de sterkere ne het Publiek begint zich achter Geleen te scharen Nijmegen zou Nijmegen niet zijn als zij nu al zouden opgeven. Door knullig puckverlies achterin weet Jeffrey Melisant de puck te bemachtigen en Rowan te verschalken 3-2 (35:02). Geleen knakt en is alle concentratie en scherpte kwijt. Hiervan maakt Nijmegen dankbaar gebruik en Levi Houkes weet de score weer gelijk te trekken 3-3 (38:58). Tussenstand na de 2e periode 3-3 (2-1) (1-2)

3e periode:

Derde periode gaan beide teams weer gelijk op en scoort Nijmegen bijna een eigen goal door een tip-in van een eigen speler. In de 53e minuut weet oud Geleen speler Justin Evers Nijmegen voor het eerst op voorsprong te zetten door de 3-4 binnen te schieten. Als 3 minuten later Glenn Back onder het oog van de reff een croscheck uit deelt en hiervoor mag gaan zitten, roert de coach van Geleen zich dusdanig, dat deze een benchminor en 2+10 voor Abuse of Officials aan zijn broek krijgt…. Dom, dommer, domst. Hierdoor is de wedstrijd op slot gegooid en moet Geleen met 2 man minder op het ijs verder. In deze zware overtal weet Nijmegen nogmaals te scoren en wordt de wedstrijd door Geleen verloren met 3-5 en staat Nijmegen in de best of three met 0-1 voor. Eindstand: 3-5 (2-1) (1-2) (0-2)

Algemeen:

Geleen begon sterk aan de wedstrijd en zeker de eerste periode gaven de Geleense spelers hun visitekaartje af. Mooie passing en goed en snel spel. Dat ging door tot halverwege de 2e periode toen Nijmegen redelijk kort achter elkaar de gelijkmaker scoorden. Nijmegen had waarschijnlijk na de finale niet verwacht dat ze met die wedstrijden in de benen in Geleen zouden gaan winnen, echter door het slordige spel en de gelijke score begon Nijmegen er weer in geloven. Toen zij in de 3e periode voor kwamen, was de wedstrijd nog niet gespeeld. Echter doordat bij de onnodige straf van Glenn Bakx de coach Andy Tenbult helemaal uit zijn dak ging en daardoor nog eens straffen binnen harkte, was het voor Geleen niet meer te doen om de wedstrijd nog te keren.
Andy had eerder al in een interview aangegeven dat hij niet meer het liefste jongetje van de klas wilde zijn en daardoor een spot op zichzelf zette. Daar waar Alexander Jacobs eerder in de wedstrijd een waarschuwing kreeg, riep Andy de straf over zichzelf af en gooide de wedstrijd op slot.

Volgende wedstrijd:

Zondag is de return in het hol van de leeuw in Nijmegen en zal Geleen vanaf het eerste moment moeten spelen zoals zij de eerste periode ook in Geleen had gespeeld. Zeker geen domme straffen pakken en sowieso uit de bank blijven. Het zal moeilijk zijn, maar met een beetje geluk moet er een derde wedstrijd uit te slepen zijn. Niets is onmogelijk en ook Nijmegen is te verslaan!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram