NEXT..... Herentals HYC

15 maart 2019

“Als wij spelen zoals de laatste weken, vol vertrouwen, de wil en 110% inzet dan kunnen er mooie dingen ontstaan”

Na het bloedstollend spannende weekend waarin Microz Eaters Limburg de Ahold Nijmegen in de kwartfinale van de BeneLeague wist te verslaan, staan aanstaand weekend de halve finales tegen de Belgisch kampioen en bekerwinnaar HYC Herentals op het programma. Hoewel Herentals het thuisvoordeel heeft in deze serie, beginnen we zaterdagavond om 20:30 in Geleen om vervolgens een dag later game 2 af te werken.

HYC Herentals en onze Eaters troffen elkaar dit seizoen 3 maal. De finale van het jubileumtoernooi en twee competitiewedstrijden voor de BeNeLeague. Drie maal ging de winst naar onze Belgische vrienden. Waar in de eerste wedstrijd de Eaters in de slotfase nog een 2-5 achterstand wist terug te brengen naar 4-5 was er in het 2e treffen een overtime nodig om een winnaar te kunnen bepalen. Ook deze wedstrijd eindigde in een 4-5 winst voor HYC.

Ook game 3 ging gelijk op en pas in de laatste minuut wist Vincent Morgan voor de 3e keer een 5-4 eindstand in HYC voordeel op het scoreboard te plaatsen. Een teken dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Coach Andy Tenbult is heel duidelijk: “Met Brothers, Shupe en Mitch en Vincent Morgan bezit HYC een aantal van de betere spelers in de competitie. Maar daarmee zijn we niet kansloos. Dat hebben de vorige wedstrijden laten zien. Als wij spelen zoals de laatste weken, vol vertrouwen, de wil en 110% inzet dan kunnen er mooie dingen ontstaan”

Brothers en Shupe tonen zich inderdaad zeer rendabel. Kyle Brothers is de absolute topscoorder in de BeNeLeague dit jaar. 24 wedstrijden BeNe leverde hem 80 punten tot nu. Een speler om aandacht aan te geven. Ook Shupe en de Morgans spelen rond de 3 punten per wedstrijd dit jaar. Neemt niet weg dat de absolute goaltjesdief in een Geleens tenue rond schaatst. Nick Verschuren heeft met 38 treffers de meeste goals achter zijn naam staan en dat ook Lukasz Bartak met 30 treffers aardig bij blijft bij de Belgen. Zet daar Matt Beer bij met een aanzienlijke hoeveelheid geniale passes en dan wordt e.e.a. weer behoorlijk recht getrokken.

De wedstrijd zaterdagavond om 20:30 uur in Geleen staat onder leiding van Niki de Herdt en Debby Hengst. Een dag later in Herentals waar de wedstrijd om 20:00 uur begint zullen Martin de Wilde en Raymond Sterkens de wedstrijd arbitreren. Beide wedstrijden zullen waarschijnlijk gestreamd worden, maar uiteraard is live aanwezig zijn vele malen mooier. Zeker als de sfeer ongekende hoogten bereikt zoals afgelopen dinsdag. Eaters heel veel succes en iedereen heel veel plezier. Het zal weer een spannende reeks worden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram