Zoals bekend staat Lars Engwegen al geruime tijd geblesseerd langs de kant. Afgelopen zondag deed hij de warming-up weer mee op het ijs. De reactie van zijn lichaam hierop deed hem besluiten om zich nog een keer grondig te laten onderzoeken.

 

Hier kwam uit naar voren dat hij een ernstige heupblessure heeft die niet alleen zijn seizoen abrupt ten einde brengt, maar misschien wel zijn hele carrière.

 

Emiel Janssen (‘Doc’); ‘Er is helaas gebleken dat de heupblessure van Lars zo ernstig is dat terugkomen op het benodigde niveau voor de eindfase van dit seizoen niet haalbaar is. In de komende tijd, m.n. in de zomer periode, zal met adequate behandeling gekeken worden of een comeback mogelijk is. We houden daarbij met alle scenario’s rekening en gaan er alles aan doen.’

Lars is al zijn hele leven ‘verslaafd’ aan het ijshockey en speelde, op 2 jaren na in Luik, sinds 2008 in het eerste team van de Eaters. Hij maakte als broekie de bekerwinst mee in 2010 en was met hun 3e lijn belangrijk in het kampioensjaar in 2012.

 

Lars is altijd een drijvende kracht in de ploeg, sfeermaker en heeft zich meermaals ingezet voor de club om ijshockey in Geleen te behouden. Tijdens zijn uitstapje naar Luik won hij in 2018 de Belgische beker.

 

Hij speelde tot nu toe 400+ wedstrijden op het hoogste niveau. Lars is natuurlijk met zijn 31 jaar veel te jong om te moeten stoppen.

 

Lars; ‘Vooropgesteld ben ik erg geschrokken. Ik weet dat het heel moeilijk gaat worden om terug te komen maar op deze manier te moeten stoppen dat wil denk ik niemand. Ik wil er alles aan gedaan hebben en er zeker van zijn dat het echt niet meer kan. We gaan samen met ‘Doc’ de komende tijd kijken of spelen nog mogelijk is met deze blessure maar zullen ook realistisch moeten zijn.’