Microz Eaters in de INTER REGION CUP

12 augustus 2019

Nederland, België en Duitsland gaan een gezamenlijke (mini)competitie beginnen onder de naam Inter Region Cup. Dat is de uitkomst na onderzoekende gesprekken die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden tussen de besturen van de BeNe League en de EHV-NRW (Liga West). Nadat er in een eerder stadium geen toevoeging van Duitse teams aan de BeNe League plaatsvond, werd afgelopen vrijdag de laatste hand aan gelegd en een akkoord over bereikt over deze nieuwe Cup.

INTER REGION CUP: DEELNEMENDE TEAMS

Alle BeNe League ploegen zijn gevraagd of er interesse was om deel te nemen, waarop zes teams uit de BeNe League zich hebben aangemeld. Ook aan Duitse kant zullen zes teams uit de Regionalliga West aantreden. Het deelnemersveld ziet er als volgt uit:

Microz Eaters Limburg
UNIS Flyers Heerenveen
ERA Renomar HYC Herentals
Chiefs Leuven
Luik Bulldogs
Select 4-u Devils Nijmegen
EG Diez-Limburg
Dinslaken Kobras
Hammer Eisbären
Herforder Eishockey Verein (Ice Dragons)
Neusser EV
Neuwied (Die Bären)

Inter Region Cup BeNe League
Uitgangspunt is dat de teams uit de BeNe League alleen tegen de Duitse teams uitkomen in een halve competitie. Daarbij wordt dus drie maal thuis en drie maal uit gespeeld. De ranglijst wordt opgemaakt op basis van zes gespeelde wedstrijden in de Inter Region Cup, plus de resultaten van de onderlinge duels uit de eigen reguliere competities.

LOS VAN DE BENE LEAGUE

De deelnemende teams spelen deze mini-competitie volledig naast de huidige BeNe League. In de ranking hebben beide competities op geen enkele manier invloed op elkaar. Het programma zal worden afgewerkt in de maanden oktober tot en met januari, waarbij het definitieve programma op korte termijn bekend wordt gemaakt. Dat laatste zal ook gelden voor het programma voor de BeNe League en het bekertoernooi.

De aftrap van het seizoen is op zaterdag 21 september tijdens de dertiende editie van de Ron Berteling Schaal. In De Uithof nemen Select 4-u Devils Nijmegen en CAIROX HIJS Hokij het tegen elkaar op. BeNe League kampioen ERA Renomar HYC speelt het weekend van 20-22 september om de Continental Cup in Mechelen. Het weekend van 27-29 september zullen de bekertoernooien in beide landen van start gaan.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram