Met deze tegenstanders weten we precies waar we staan

26 september 2019

Hoewel 3 van de vier gespeelde oefenwedstrijden verloren gingen is coach Andy Tenbult zeker tevreden over hoe gepresteerd werd tijdens het pre-seizoen. De wijze waarop en gelet op de tegenstanders waar onze mannen tegen speelden, zoals het in de Oberliga uitkomende Moskitos Essen, stemde de Limburgse supporters meer dan tevreden. Andy: “We zijn nog lang niet aan onze max maar we zijn zeker wel klaar voor de start van het seizoen. Er is hard gewerkt de afgelopen weken en ja, het wordt een stevig weekend waarin we 2 teams treffen die een rol gaan spelen bij het verdelen van de te winnen prijzen. We zijn er klaar voor.”

Andy Tenbult doelt op de wedstrijden van a.s. vrijdag in en tegen bekerwinnaar en huidig landskampioen Nijmegen en zondags de kraker tegen Heerenveen. Twee teams die, net als de Microz Eaters Limburg, spelers zagen vertrekken maar daar minimaal gelijkwaardige, zo niet betere spelers, voor terug haalden. “Het wordt een interessant weekend” weet Peter Knops te melden. “ Met deze tegenstanders weten we precies waar we staan.”

Helaas kan Eaters niet in haar sterkste vorm aantreden dit weekend. Nog niet voldoende herstelde blessures en slecht nieuws op afgelopen dinsdagavond zijn daar debet aan. Vanwege persoonlijke redenen heeft Matt Beer per direct en eenzijdig besloten zijn contract in te leveren en per omgaande terug te keren naar Canada. Voor de technische staf is dit zeer onverwacht en daarmee dan ook een grote teleurstelling. “Dit was niet hetgeen wij deze zomer voor ogen hadden toen wij Matt Beer een hernieuwd contract hadden aangeboden” aldus teammanager Peter Knops.

NIJMEGEN
Vrijdagavond om 20:30 uur trappen we af in Nijmegen met de kraker tegen het vernieuwde Nijmegen Devils. De dragende spelers van HIJS Den Haag zoals Raymond van der Schuit, Jurryt Smid en import Oliver Pataky zochten onderdak in het Gelderse, Cas Staps kwam van Mechelen en ex-Eaters Kai Willems en Kay Gielen verruilden Luik voor de Devils. Daarmee bezit Nijmegen, ondanks een wisselvallig voorseizoen, weer een team dat gaat meedoen om de prijzen.

Afgelopen zaterdag had Select 4-U Devils Nijmegen de eerste prijs van dit seizoen al kunnen pakken, maar de Ron Berteling Schaal ging naar Cairox HIJS HOKIJ Den Haag. Op de Nijmegen-site kijkt ex-Eater Kay Gielen zonder vreugde terug: “We stonden met 3-2 voor met nog maar 36 seconden op de klok. Dat hadden we nooit meer uit handen mogen geven”.

HEERENVEEN
Zondagavond om 19:00 uur komen de Flyers uit Heerenveen op bezoek. Ook een team met veel wijzigingen binnen de selectie. Sjoerd Idzenga en captain Tony Demelinne hebben hun schaatsen aan de Wilgen gehangen en Marco Postma draagt momenteel een Eatersshirt. Ernesto Klem gaat zijn geluk beproeven in Duitsland bij de Eisbären Berlin, Jeff Honebeeke gaat tijdelijk wat anders doen en Niels van der Vossen geeft het komende half jaar de pre aan een studie in het buitenland. Ook Kevin Nijland laat de eerste maanden van dit seizoen aan zich voorbij gaan. Import Todd Ratchford kreeg geen nieuw contract aangeboden.

Er staat dus komend seizoen een compleet ander UNIS Flyers op het ijs als voorgaande jaren. Een mix van ervaring en verjonging zullen de vertrokken of gestopte spelers vervangen. Martijn Oosterwijk en Jorrit Vos vormen het nieuwe goalieduo, Trevor Peterson en Juha Kiilholma zijn de nieuwe imports. Jord Smit maakte de overstap van onze Eaters naar het noorden, de gebroeders Van der Meulen komen erbij en jongelingen als Frits Doop, Wesley Zoutman en Jeremy ten Brink zien we ook op de sheet terug.

Zeker van de Finse Juha Kiilholma verwachten de Friezen veel. De 37 jarige center speelde ruim 700 wedstrijden, vaak omgeven door NHL-ers, op hoog niveau in eigen land. Van hem wordt dus eea verwacht. Het voorseizoen werd naar tevredenheid van de Flyers-staf afgesloten. In Dinslaken was UNIS Flyers te sterk voor de Dinslaken Kobras. Het Regionalliga team werd met 2-4 verslagen. Al met al is het een succesvolle voorbereiding voor UNIS Flyers geweest. Met drie overwinningen op Duitse Regionalliga teams, twee nederlagen tegen sterke Oberliga teams en een duidelijke nederlaag tegen BeNe-League concurrent Hijs Hokij heeft de technische staf veel inzicht gebracht.

Flyerscoach Mike Nason noemt de wedstrijd in Geleen a.s. Zondag een big game. “Zij zijn één van de favorieten dit seizoen. Het wordt voor ons een goede test waar we staan in de competitie. Spelen in Geleen is altijd lastig en het is hun eerste thuiswedstrijd. Dus zij zullen volle bak gaan. Onze start in die wedstrijd moet goed zijn. We mogen niet onze eerste periode verpesten. Offensief hebben we veel snelheid en meer opties. Dat moeten we benutten. Daarnaast heeft Geleen goede aanvallers, daar moeten we ons tegen wapenen. We zijn klaar voor deze wedstrijden,” klinkt het strijdvaardig.

Het belooft een heerlijke hockeyavond te worden zondag om 19:00 uur in Glanerbrook. Ramon Sterkens zal de wedstrijd in Nijmegen gaan leiden waar zijn collega Niki de Herdt dat samen met Maarten den Acker en Bram Zwarthoed in Geleen gaat doen. Voor een ieder die bij de wedstrijd(en) aanwezig is, heel veel plezier.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram