Verrassende aanvaller voor Snackpoint Eaters Limburg

21 juni 2023

Tenminste, het gebeurt niet elk seizoen dat een Nederlandse speler uit de Duitse Oberliga naar Geleen komt. Mees de Wit gaat deze move maken. Iets waar velen van zullen opkijken, aldus de 20-jarige forward zelf.

Mees werd geboren onder de rook van Rotterdam. waar hij tot zijn vierde gewoond heeft. Het gezin de Wit verkaste hierna naar België, iets ten zuiden van Breda. Mees leerde schaatsen en ijshockeyen in Turnhout en met een tussenstop in Tilburg en Herentals werd hij gescout door Krefeld en zo vertrok hij op 14-jarige leeftijd naar Duitsland.

Mees doorliep de jeugdopleiding bij de Pinguine (Schüler 1 en DNL 1) en maakte in 2021 de overtap naar Essen, waar hij de laatste twee jaar als prof voor de Moskitos in de Oberliga Nord uitkwam. Als jeugdspeler kwam hij ook uit voor het Nederlands team, waar hij Jeffrey van Iersel leerde kennen. De twee zijn sindsdien altijd in contact gebleven.

En nu dus naar Geleen. De reden daarvoor wordt snel duidelijk als Mees uitlegt: “Ik woon in de buurt van Breda en volg de opleiding Bedrijfskunde aan de Business School Notenboom in Eindhoven, die onder andere bekend staat om het succesvol combineren van sport en studie. Toch had ik afgelopen jaar grote moeite om de opleiding in te passen in het intensieve Oberliga-programma in Essen. Ik was in de afrondende fase van mijn studie en zocht dus een club wat dichter bij huis. Toen Jeffrey daarvan hoorde, heeft hij direct contact met me opgenomen. Hij wist me al snel te overtuigen dankzij de toekomstplannen van Geleen, ondanks dat ik in de Oberliga kon blijven spelen. De fans, de sportieve doelen samen met de realisatie van de nieuwe ijshal, zeggen wel iets over de ambitie van de club en hebben mij gemotiveerd om hier onderdeel van te willen zijn.”

Op de vraag of hij iets kan zeggen over zijn persoonlijke doelen zegt hij: “Als jonge speler lijkt het me overbodig om te moeten vertellen dat je je altijd verder door wilt ontwikkelen. Ik ben er van overtuigd dat we samen in Geleen nog mooie stappen kunnen maken de komende jaren.” Aan zijn motivatie zal het niet liggen, want hij rijdt wekelijks meermaals naar Geleen om hier de zomertraining bij StaBility Performance te volgen. “Ik ben serieus met de voorbereiding op het seizoen bezig omdat ik weet hoe belangrijk dit is. Het is ook cruciaal om de andere spelers te leren kennen en nu al een team te gaan vormen.”

Als boodschap voor de fans geeft hij aan: “Ik weet dat Geleen een echt ijshockeybolwerk is. Als klein menneke heb ik hier menig toernooi gespeeld dus ik weet hoe de sport hier wordt beleefd. De Eaters-fans kunnen altijd rekenen op mijn inzet, motivatie en strijdlust. De steun van supporters is elke wedstrijd enorm belangrijk voor iedere speler en elk team. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om voor jullie te mogen spelen.”

Coach Jeffrey van Iersel is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst: “Mees is erg gedreven, wil presteren en investeren in zichzelf om een betere speler te worden. En dat is precies waar we naar op zoek waren.”

Mees de Wit zal bij Snackpoint Eaters Limburg gaan spelen met rugnummer 28.

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram