Mechelen en Amsterdam de tegenstanders dit weekend!

8 december 2018

Coach Andy Tenbult: “Hard werken, afspraken nakomen, genieten en vooral geen blessures en schorsingen zijn de ingrediënten voor een succesvol weekend.”

Afgelopen weekend speelde Eaters in Zoetermeer en thuis tegen Herentals. Opbrengst 3 punten en coach Tenbult was uiteindelijk tevreden. Dit weekend moet een 6 punten weekend worden. Zaterdagavond in Mechelen en zondagavond in eigen huis tegen Amsterdam. Twee tegenstanders die zich onder aan de ranking bevinden.

Tegenstander Mechelen, werkgever van ex Eater Maxime Pellegrims, moest onlangs afscheid nemen van haar sterspeler en topscoorder Martin Vachal. Een transactie die zwaar negatief uitpakte voor het ambitieuze Mechelen. Wel wist Mechelen “probleemkind” Cas Staps binnen te halen. De wedstrijd in Mechelen begint om 19:45 en staat onder leiding van Toparceanu Adrian.

Zondag speelt Eaters dan thuis tegen het onfortuinlijke Amsterdam. Ontwikkelingen in de selectie van de Tigers dwingen coach Frank Versteeg tot veel creativiteit in het restant van 2018. Hij zal in de wedstrijden tegen Geleen, Tilburg, Antwerpen en Heerenveen geen beschikking hebben over Michael Mackie-Kwist, Tobias Kathan, Calvin Pohlman en Jerry Kinneging.

Mackie-Kwist staat al sinds de wedstrijd tegen Den Haag op 16 november aan de kant met een binnenbandblessure aan zijn knie. Tobias Kathan kampt al een aantal weken met whiplashverschijnselen na een hersenschudding. Hij was op de weg terug, maar werd wederom onwel na een hit in de training en is ook de komende maand veroordeeld tot rust.

Calvin Pohlman kreeg deze week op de training een stick in zijn oog, wat leidde tot een diepe snee en bloed in zijn oogbol. Er is geen ernstige beschadiging geconstateerd, maar er kan nog geen voorspelling gedaan worden wat betreft het herstel. Tot slot is Jerry Kinneging zo’n zes weken uitgeschakeld als gevolg van een bedrijfsongeval. Hij liep een diepe snee in zijn wijsvinger op. Uiteraard wensen wij ook van Eaterszijde alle spelers een spoedig herstel toe.

Eaters zelf is ook niet bespaard gebleven van enig blessureleed. Matt Beers staat inmiddels weer op de schaatsen en Luca Heutmekers zou deze week op de trainingen testen hoe hij ervoor staat. Renzo Meulenbeek en Joey Geurts staan waarschijnlijk nog aan de kant. De wedstrijd tegen Amsterdam begint zondag as. om 19:00 uur en staat onder leiding van Ramon Sterkens.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram