Twee spelers die dit seizoen niet terugkeren in de selectie van Snackpoint Eaters Limburg zijn de aanvallers Lukasz Bartak en Berts Rudzitis.

 

Lukasz Bartak maakte in 20018-2019 zijn debuut in het Geleense team. Zijn goede prestaties bij zijn vorige clubs uit de BeNe-League (Olympia Heist op den Berg en Antwerp Phantoms) wist hij door te trekken aan de Kummenaedestraat, waar hij in 22 wedstrijden 27 doelpunten scoorde en 17 assists liet noteren. De Pools/Tsjechische goaltjesdief miste vervolgens een seizoen vanwege een schorsing en keerde vorig jaar na een afgelast corona-seizoen terug bij Snackpoint Eaters Limburg. Dat seizoen eindigde na 17 duels (10 treffers en 4 assists) vroegtijdig door een beenblessure.

 

Het jeugdige Letse talent Berts Ruszitis maakte vorig seizoen voor het eerst zijn opwachting bij Snackpoint Eaters Limburg. Ook hij kwam net als Bartak tot 10 doelpunten en 4 assists maar had er 2 wedstrijden meer voor nodig.

 

Beide spelers maken dus geen deel uit van de ploeg van coach Jeffrey van Iersel. Wat Lukasz Bartak (28) betreft heeft dat voornamelijk te maken met de blessure die hij vorig jaar opliep. Die is zo ernstig dat het in feite het einde van zijn ijshockeyloopbaan betekende. Hij is nog steeds herstellende en heeft intensieve fysiotherapie nodig om überhaupt nog het ijs op te kunnen. We bedanken Lukasz (die bij zowel spelers, begeleiding als fans nog steeds zeer geliefd is, begin februari vader hoopt te worden en in Tsjechië een huis aan het bouwen is voor zijn gezin) voor bewezen diensten en wensen hem alle goeds. 

 

Berts Rudzitis (20) wordt vooralsnog aan de kant gehouden door het importreglement van de BeNe-League. Die staat maar twee imports per team toe. Berts traint momenteel wel nog mee dus helemaal off the grid is hij nog niet.

 

Daarnaast bereikte ons onlangs het bericht dat Julian Markgraaf door privé- en studie-omstandigheden noodgedwongen moet afhaken bij Snackpoint Eaters Limburg. We wensen hem veel succes.