Menu

Luik speelt slim, Eaters strijdend ten onder in de play-offs BeNe-league!

5 maart 2018

18/02/2018 BeNe-league Geleen – Luik door Jos Janssen

Vanavond stond de 2e wedstrijd in de play-offs BeNe-league tegen Luik op het programma. Gisteren was de eerste wedstrijd in Luik al verloren met 4-0. Vanavond de laatste kans voor de Eaters. Geleen speelde zonder de geblesseerde Joey Geurts en Maxime Pellegrims en zonder de geschorste goalie Sterkens, Luik zonder de goaltjesdief Mathesson.

1e periode:

De eerste periode begint gelijk hard, zoals play-off duels gespeeld moeten worden. Na 15 seconden kon Akim Ramoul dan ook voor roughing de bank op zoeken. Als Luik 6 seconden compleet is heeft Geleen weer powerplay door too many man pennalty voor Luik. 9 seconden nadat Luik wederom compleet is, krijgt Geleen de 3e powerplay door een roughingstraf van Luik. Geleen heeft dan welgeteld bijna 6 minuten met een man meer op het ijs gestaan en weet niet te scoren.
Nog geen halve minuut hierna krijgt Luik powerplay, doordat Dean Moors reageert op een slashing van oud Geleenspeler Kai Willems. De reactie wordt gezien en hij mag gaan zitten. Luik weet bij deze eerste powerplay al direct te scoren door een schot tussen de legguards van Rown Delill door: 0-1 (8:08). Het duurde tot voorbij de helft van de eerste periode als Geleen wat terug kan doen. Bij de aanval van Geleen komt Huovinen met de puck in de linkerhoek en weet perfect op het blad te passen van de goed mee schaatsende (jarige) Luca Heutmeekers, die perfect afrond: 1-1 (10:52). In de 12e minuut wederom straffen. Luik die de kunst van het provoceren goed beheerst schaatsen door op de goalie van Geleen en vervolgens wordt dit recht gezet door Drobny. Beide spelers moeten van het ijs en met 4 tegen 4 spelers gaat de wedstrijd verder. Even later komt er een breakaway van Luik en doordat de Geleense speler meer met een van de spelers van Luik bezig was, kon de andere vrije speler van Luik makkelijk de 1-2 scoren (14:52). Als dan ook even later Mitch Koumans met een te opvallende slashing de bank mag gaan opzoeken, weet Luik ook deze powerplay perfect te benutten en scoort de 1-3 (16:30), doordat de speler aan de linkerzijde helemaal vrij gelaten werd en deze de open ruimte kon inschieten, doordat Rowan helemaal uit positie was. Op het einde van de periode (19:29) krijgt Geleen nog powerplay wegens interfearence. De eerste periode werd afgesloten met een stand van 1-3.

2e periode:

Geleen weet de overgebleven tijd in de powerplay niet te benutten. In de 27e minuut wordt Rowan volledig gescreend door Luikse spelers (en Geleense die met deze spelers aan de gang waren) en kon oud Geleen speler Lars Engwegen de 1-4 binnen schieten (26:07). Binnen de minuut heeft Luik een breakaway en speelt deze perfect uit en kijken de Eaters tegen een 1-5 achterstand aan (26:45). Geleen krijgt dan nog een keer powerplay, maar ook hier geen score. Daarna krijgt Geleen 2x achter elkaar een straf waardoor Luik met 2 spelers meer de aanval mag gaan openen, maar verzuimd dit keer de achterstand groter te maken. Geleen mag het daarna met een man meer proberen doordat Lars Engwegen op Delil door reed en weet uiteindelijk in de powerplay te scoren door een hard schot van Vadim Gyesbreghs vanaf de blauwe lijn: 2-5 (34:43). Luik krijgt dan een powerplay door een interference straf van Lars van Sloun, maar scoort pas als Geleen weer compleet is, door een loepzuiver schot : 2-6 (37:46). Geleen krijgt dan op het einde van de periode een powerplay door een high stick van Akim op Lars van Sloun. Of dat opzet was laat ik in het midden, maar de reactie van in ieder geval Lars sprak boekdelen! De tweede periode werd afgesloten met een stand 2-6 (1-3) – (1-3).

3e periode:

De 3e periode speelde Luik zijn wedstrijd gecontroleerd uit en Geleen wist dat het over was. Door wat onvriendelijkheden over en weer werden ook over en weer straffen uitgedeeld en naarmate de wedstrijd verstreek werd de strafbank voller. Gescoord werd er niet meer en Luik heeft verdiend gewonnen
Eindstand reguliere tijd 2-6 (1-3) – (1-3) – (0-0).

Algemeen:

Laat ik vooral beginnen met de doelstelling aan het begin van het seizoen. Die hebben we gehaald en daar mogen we trots op zijn. Sterker nog, we hebben het beter gedaan, dan dat we aan het begin van het seizoen mochten hopen. Laten we dat vooral voor ogen houden.
Deze wedstrijd: Luik was beter en had een goede penalty-kill, enorm sterke powerplay en zeer goed positiespel. Daar bovenop beheersten zij de kunst van het provoceren.
De rest van het seizoen en het uiteindelijke resultaat is ook hetgeen Geleen momenteel aan potentie heeft. We hebben blessureleed gehad en daardoor weinig met de vaste lijnen kunnen spelen.
We zitten wederom in een opbouwfasen en moeten door bouwen op hetgeen we nu hebben bereikt. Dit eerste seizoen heeft ook duidelijk laten zien wat we in huis hebben. Defensief hebben we een van de beste verdedigingen van deze competitie. Het ontbreekt alleen aan scorend vermogen. Als de druk voorin nog hoger kan, zal het achterin nog meer afnemen en zijn we onverslaanbaar.

Het scorend vermogen heeft ons dit seizoen afgehouden van een beter resultaat wat we uiteindelijk hebben gehaald. Daar zal volgend seizoen de aandacht naar toe moeten gaan.
Ik ben tevreden over de gehaalde doelstelling en zit zoals elke supporter en speler nog met de kater van de verloren wedstrijden… maar laten we reëel zijn: Luik was beter en had een goede penalty-kill, powerplay en positiespel.

Het seizoen is jammer genoeg voor Geleen voorbij en de kom-kommertijd breekt aan. Ik hoop dat men vroeg genoeg begint om enkele kanjers weer vast te leggen en dat we volgend seizoen weer een competitief team hebben. Ik heb genoten van het seizoen en wens jullie allemaal een fijne zomer toe en tot het volgend seizoen,

Sportieve groeten, Jos Janssen

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram