Menu

Leuven en Den Haag op het menu voor dit weekend!

21 november 2019

Afgelopen weekend werd door de mannen van Microz Eaters Limburg twee totaal verschillende wedstrijden afgewerkt. Een beschamende 6-0 nederlaag tegen Zoetermeer en vervolgens een goed herstel op zondag tegen de Duitse nummer twee uit de Regina liga West, de Eisbären uit Hamm. Een weekend met twee gezichten, een aantal afwezigen en een nieuwkomer. Over het afgelopen weekend is al genoeg geschreven dus beperken we ons tot de nieuwe speler en de tegenstanders van aanstaand weekend.

Patrik Moisio heeft inmiddels een week getraind en twee wedstrijden gespeeld. Hoe bevalt hij? Andy Tenbult: “De eerste wedstrijd was geen graadmeter. Het is moeilijk presteren in een team wat een collectieve offday heeft. Zondag ging al een stuk beter maar duidelijk is, dat Patrik nog moet wennen. We weten ook nog niet zeker of Patrik de man is die het best functioneert met Marco en Yoren of dat een en ander beter loopt wanneer Patrik met Lars en Tom speelt en Akim straks met Marco en Yoren. Het zijn twee totaal verschillende lijnen. We hebben nog tijd genoeg om een en ander uit te testen.”

Aanstaand weekend twee wedstrijden voor de BeNe-League. Eerst zaterdagavond naar Leuven en vervolgens zondagavond in Glanerbrook de kraker tegen Den Haag. Wat mogen we verwachten? Andy: ”Weet ik niet wat we mogen verwachten. Ik weet slechts dat we geen enkele tegenstander mogen onderschatten en iedere wedstrijd vanaf seconde 1 moeten strijden. Dat Den Haag een heel andere tegenstander zal zijn als het Den Haag waar we een paar weken geleden tegen streden en met 4-0 wonnen, zal voor een ieder toch wel heel duidelijk zijn.”

Waar Den Haag in het laatste duel tegen de Eaters nog speelde zonder imports en vaste waardes als Alan van Bentem, Joey Oosterveld en Marco Bommezijn zullen de Hagenezen zondagavond, op Bommezijn na, op volle oorlogssterkte het Geleense ijs betreden. Ook de laatste aanwinst, Jesse Gabrielle, zal erbij zijn. Gabrielle is een 22 jarige stevig gebouwde speler die al op jonge leeftijd in de AHL en ECHL uitkwam en vervolgens via Australië en Slowakije in de BeNe-league belande. Drie wedstrijden speelde hij tot nu en hij wist daarin 9 punten te vergaren.

Tot nu speelde HIJS Den Haag 3 wedstrijden in de BeNeLeague. Twee maal winst en een maal verlies is het resultaat tegen achtereenvolgens Herentals, Tilburg en Nijmegen en daarmee bezet Den Haag momenteel de 2e stek op de ranking. Tegenstander van zaterdag, de Chiefs uit Leuven, bezet met 2 gewonnen wedstrijden fier de 3e plaats op de ranking. Eerst werd Deurne verschalkt en vervolgens verraste de Belgische club vriend en vijand door in de overtime Nijmegen te verslaan.

William Kangasniemi mag zich op dit moment topscoorder van Leuven noemen. In twee BeNe-wedstrijden vergaarde hij 6 punten. Ook verdediger Adam Logozzo liet zien dat hij in de wedstrijden tegen de betere tegenstanders zijn mannetje weet te staan.

De wedstrijd tegen Leuven begint zaterdag om 20:00 uur en staat onder leiding van de gebroeders Van Grinsven en Marine Dinant. De kraker tegen Den Haag op zondagavond begint zoals altijd om 19:00 uur en zal geleid worden door Tim Tzirtziganis met op de lijnen Jeroen Klijberg en Fred Monnaie. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram