Menu

Lars wederom op het ijs voor seizoen 17!

25 augustus 2023

Het wordt zijn 17e seizoen in de hoofdmacht van het ijshockeyteam van Geleen. Na zijn debuut in het seizoen 2006/2007 onder coach Dave Hyrsky, speelde hij onafgebroken voor de ploeg uit de Mauritsstad. Lars maakte niet alleen de hoogtepunten mee van de bekerwinst in 2010 en het kampioenschap in 2012, hij speelde er zelfs een nadrukkelijke hoofdrol in. In de moeilijke jaren daarna was hij een constante factor.

Lars (inmiddels 33) kende afgelopen seizoen een uitstekend  jaar: hij speelde alle 39 wedstrijden en kwam daarin tot maar liefst 28 doelpunten en 36 assists. Daarmee werd hij topscoorder in punten, scoorde hij na Nick Verschuren de meeste treffers, en nam hij de meeste assists voor zijn rekening.

Al enkele seizoenen overweegt de aanvaller om zijn schaatsen aan de wilgen te hangen. Lars: “Eigenlijk had ik aan het einde van het afgelopen seizoen voor mezelf de knoop min of meer doorgehakt. Weet je, naar mate je ouder wordt, ga je steeds meer dingen waarderen en besef je dat er ook andere zaken zijn om van te genieten en waar je plezier aan beleeft. Ik heb drie jongens en een vrouw met een drukke baan. Het wordt steeds moeilijker om alles te combineren.”

Naast een druk gezinsleven en de ijshockeysport, is er ook nog de juwelierszaak die hij samen met zijn broer Niels runt. “Die hebben we twee jaar geleden van onze ouders overgenomen,” legt hij uit. “We hebben daar leuke ideeën over. Zelf ben ik nog bezig met een horecagelegenheid bij ons tegenover, waar ik veel over aan het sparren ben met Roger Gielen van Snackpoint.

Toch plakt hij er dus nog een jaar aan vast. Misschien is zijn echtgenote er nog niet aan toe dat hij vijf avonden in de week thuis is?
“Dat ook,” grapt hij. “Nee, er is hard aan me getrokken om nog een jaar te spelen. Ik heb aangegeven dat mijn besluit vast stond. Ook toen ik op vakantie nog eens alles op een rijtje had gezet. Maar na gesprekken met Jeffrey (van Iersel) en Lars (Engwegen) – en ook met Roger (Gielen – werd duidelijk dat ik er misschien toch nog een jaartje aan vast moest plakken. Het waren uiteindelijk mijn kinderen die een einde aan de twijfel maakten toen ze zeiden dat ze me toch nog graag wilden zien spelen.”

Ook coach Jeffrey van Iersel is blij dat Lars ook komend seizoen deel uitmaakt van Snackpoint Eaters Limburg: “Lars behoort tot de beste aanvallers in onze competitie. Zijn ervaring en kwaliteiten op en naast het ijs zijn vaak doorslaggevend. Daarnaast helpt hij ook mee aan de ontwikkeling van de jonge generatie. Ik ben dan ook verheugd dat Lars nog een jaar doorgaat.”

Het waren uiteindelijk mijn kinderen die een einde aan de twijfel maakten toen ze zeiden dat ze me toch nog graag wilden zien spelen

Of hij nog een boodschap voor de fans heeft?

Lars: “Ik hoop dat we nog eens in een bomvol Glanerbrook kunnen spelen. Geleen is mijn cluppie. Ik heb hier mooie en ook minder mooie dingen meegemaakt. Maar er is nooit een andere club voor mij in aanmerking gekomen. Ik heb altijd met een speciaal gevoel hier rondgelopen en gespeeld. En nu ik de beslissing heb genomen om te blijven spelen, kijk ik er echt weer naar uit.”

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram