Menu

LACO plaatst zich voor halve finale van de nationale beker!

16 november 2015

Laco Eaters plaatste zich zondagavond, voor ruim 500 toeschouwers, vrij gemakkelijk voor de halve finale van de beker. Vrijdagavond won het al met 3-6 in Nijmegen en gisteravond werd dat nog eens gedaan maar nu met dubbele cijfers: 10-1! Hierdoor is Eaters na 5 wedstrijden al geplaatst voor de halve finale en staat het met 15 uit 5 aan kop in de bekercompetitie.

Uit respect voor de slachtoffers in Parijs word er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden en word er geen Limburgs Volkslied gespeeld.

De wedstrijd begint en het is direct eenrichtingsverkeer richting het Nijmeegse doel. Reeds na 12 seconden ontstond de eerste kans voor de Eaters, er zouden er deze wedstrijd vele volgen.
Het sfeervak in Glanerbrook is ook weer van de partij, de trommels en ratels laten zich dan ook direct horen.

Eaters kreeg in de beginfase kans op kans maar het publiek moest tot de 12e minuut tot het kon juichen! Met een hard schot van Erik Tummers van de blauwe lijn was Nijmegen goalie Vermeulen kansloos, 1-0.
In de twaalfde minuut moest de Nijmeegse goalie zich voor de eerste keer gewonnen geven.
Een snoeihard schot van af de blauwe lijn sloeg in als een granaat.

Als Jord Smit voor Geleen naar de strafbank moet krijgt Nijmegen hun eerste kansjes. Maar op het moment dat Jord terug het ijs komt is het weer Eaters wat scoort, ditmaal via Akim Ramoul, 2-0.

De tweede periode is 18 seconden oud en de 3-0 stond al op het scorebord, Lars van Sloun tikte de puck bij de eerste paal binnen. Na iets meer als zeven minuten komt was het Jeffrey van Iersel die de score verder opvoerde. De Nijmeegse goalie gaf een rebound weg, de Nijmeegse verdediging staat erbij en kijkt erna en Jeffrey van Iersel scoort.

Met Jord Smit op de strafbank scoorde Geleen ook de 5 -0 . Via een ongelukkige carambole van de puck met de boarding is de uitgekomen goalie kansloos en scoort Akim Ramoul shorthanded.
De 6-0 werd ook gescoord met een man minder, ditmaal was het Luca die attent was. Vermeulen was de puck kwijt en Luca hoefde nog maar te blazen en de puck lag in de goal.

De 7-0 komt van de stick van Bob de Pont, een mooie goal die strak uit de pols de puck in de verre hoek schiet.
Helaas voor de jarige Rowan Delil pakte hij geen shut out want 15 seconde voor het einde van de 2e periode gleed de puck tussen zijn benen door in de goal, 7-1.

Eaters ging in de derde periode snel op zoek naar meer goals en wilde de dubbele cijfers halen. Binnen 20 seconde scoorde Akim tweemaal waarbij de 9-1 de mooiste van de avond werd. Met een mooie solo en wat leuke moves was het Akim met zijn 4e doelpunt van de avond.

Het was wachten op de tiende goal, deze eer kreeg Lars van Sloun zo'n tien minuten voor tijd. Dit was tevens de eindstand het restant van de wedstrijd speelde beide team uit met af en toe nog wat mensen op beide strafbanken.

Komend weekend speelt Eaters weer in de BeNe League, op vrijdag speelt onze mannen een 'nachtwedstrijd' in Heist o.d Berg deze begint om 21.15 u! Komende zondag komen onze Belgische gasten uit Luik op bezoek met Paul Vincent achter de spelersbank!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram