Laco Eaters verspelen koppositie in Bekercompetitie

6 december 2015

Vrijdagavond verplaatste Laco Eaters zich naar het hoge noorden om daar in een rechtstreeks duel met UNIS Flyers om de koppositie te gaan strijden. Wetende dat Eaters 'thuis' (in Aken) met 4-2 had gewonnen. De gastheer stond met een wedstrijd minder gespeeld en één verloren partij – uit tegen Eaters – op de tweede plaats achter de ploeg van coach Christer Dreberg.

Bij Eaters ontbrak Eric Tummers door een blessure en zou later ook nog Luca Heutmekers in de 2e periode uitvallen met wat later bleek een gebroken jukbeen. Hij klapte ongelukkig op een openstaande spelersbank deur met zijn gezicht. Het is nog even onduidelijk hoelang beide spelers in de lappenmand liggen!

De eerste periode was onbetwist voor Flyers, die via Turcotte (03:32), Demelinne (09:07, pp) en Metheson (09:52) naar een 3-0 ruststand uitliepen. De tweede periode was net aan 15 tellen oud toen Matheson zijn tweede en Flyers’ vierde van de avond scoorde (20:15).

Jeffrey van Iersel (25:54) en Akim Ramoul (32:21) brachten Eaters terug in de wedstrijd, 4-2. Matheson scoorde zijn derde doelpunt en bracht Flyers op 5-2 (38:33), maar Glenn Bakx zorgde me een streep van de blauwe lijn ervoor dat de marge voor de rust van de tweede periode werd teruggebracht naar 2 doelpunten (39:37), 5-3.

In derde periode werd de hoop dat Eaters nog voor de winst kon gaan snel aan flarden geschoten. Demelinne (41:16, pp), Postma (42:54), opnieuw Demelinne (46:46) en Nijland tilden de stand naar 9-3 en sloegen daarmee een onoverbrugbare kloof.

Het slotakkoord van de wedstrijd was wel weer voor Eaters, David Arvay (57:08) en Tom Marx (59:00, pp) scoorden de laatst twee doelpunten van de wedstrijd en bepaalden daarmee de eindstand op 9-5 voor Flyers.

Door de winst op zondagavond van de Flyers in en tegen Tilburg van 0-5 kunnen de Friezen de 1e plek in de poulefase niet meer ontgaan, daar ook het onderlinge resultaat met Eaters beter is na vrijdagavond. Eaters heeft nog een winstpartij nodig om de 2e plek zeker te stellen, dit moet dan tegen Dordrecht (19 december, uit) of tijdens de Teddy Bear Toss op zondag 20 december.

De tegenstander in de is al wel bekend voor de Road to the Final, Eaters zal in maximaal drie wedstrijden moeten afrekenen met Tilburg Trappers, het liefst dan met thuisvoordeel! Op 27 december zal Eaters een van die best of three wedstrijden THUIS spelen in Laco Glanerbrook, dus die mogen jullie al noteren!

De eerstvolgende BeNe League thuiswedstrijd van Eaters wordt gespeeld op zondag 13 december tegen Kemphanen Eindhoven. Die wedstrijd begint om 19:00 uur, een dag eerder gaat Eaters bij dat zelfde Eindhoven op bezoek!

Bekijk hier de wedstrijd tegen Heerenveen terug:


 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram