Menu

LACO EATERS OP WEG NAAR EINDHOVEN!

28 december 2015

Door een 7-2 overwinning op Tilburg heeft Laco Eaters een 1-0 voorsprong genomen in de best of three serie voor een plek in de finale van de Beker van Nederland.

In een heerlijke ambiance ging het lang gelijk op al was Eaters de hele wedstrijd wel de bovenliggende partij. De eerste periode ging in een hoog tempo en het was Brad Westerman die na 11 minuten de score opende. Lang kon Eaters niet genieten van de voorsprong. Met Glenn Bakx op de strafbank was het Tilburg dat via van de Broek op 1-1 kwam.

In de tweede periode bleef het spel op en neer gaan maar echt kansen bleven uit, in de 28e minuut was het dan toch raak. Met een Mete voor Tilburg op de strafbank was het Don Geerts die een schot van Tummers van richting veranderd en Eaters weer op voorsprong bracht! Nog voor de thee verdubbelen de mannen de score, een schitterende pass van David Arvay van achteruit richting Akim Ramoul die op de blauwe lijn goed aannam en zo alleen op de goalie kon afgaan en met een hard schot schitterend afrond, 3-1!

In de derde periode kwam Tilburg in de 46e minuut terug in de wedstrijd door weer een doelpunt van van der Broek. Even wankelt Eaters zeker al ook nog Akim met een slashing naar de strafbank moest. Maar een overtreding op een breakaway van Bob de Pont bezorgd Eaters een Penalty Shot. Omdat Bob geblesseerd raakt is het aan Lars Engwegen om de klus te klaren, met een mooi geplaatst schot in de rechterbovenhoek is de marge weer twee goals.

BREEKPUNT IN DE WEDSTRIJD | 4-2 LARS ENGWEGEN

Mooie penalty van Lars Engwegen

Dit was het breekpunt in de wedstrijd want 2 minuten later was het weer Lars die Eaters op 5-2 zet, hij pikte de puck op in zijn eigen vak en soleert door de defensie van Tilburg en schiet weer in de bovenhoek raak. Het verzet van Tilburg was hiermee gebroken en Eaters liep via 2 mooie goals van van Sloun en Westerman uit na een 7-2 eindstand!

Lars Engwegen kreeg uit handen van Adam Blanchette de Man of the Match award. Adam won in 2010 met Eaters de beker!