Menu

LACO Eaters Limburg walst over Neuss heen

22 september 2014

In een goed gevuld LACO Glanerbrook speelden Eaters zondagavond haar eerste wedstrijd voor het nieuwe seizoen. In de oefenwedstrijd tegen het Duitse Neusser EV begon Eaters gretig en in een hoog tempo wat uiteindelijk leidde in een monsterscore van 15-1.

Na 4"50 was het Lars Engwegen die de score opende na een assist van Dave van Mol. Nauwelijks 2 minuten later was het Lars van Sloun met een shot vanaf de blauwe lijn, onderweg raakte nieuweling Mario Mjelleli hem nog van richting waardoor de Duitse goalie kansloos was, 2-0.

Een halve minuut later scoorde Tom Marx zijn eerste goal voor Eaters op een assist van Pippo Limnell. Neuss hield met stunt en vliegwerk de score tot de pauze vast.

De eerste 2 minuten van de 2e periode leverden voor Eaters weer drie goals op, na 23 seconden was het Pippo met de 4-0. Na een breakaway van Jeffrey Mens die de lat raakte maar hij werd zodanig gehinderd dat hij een herkansing kreeg via een penalty shot, werd het 5-0.

Bekijk het penaltyshot:

Binnen de halve minuut dan ook nog de 6-0 door broer Bryan Mens. Hierna ontstond een rommelige fase en werd er over en weer veel puck verlies geleden.

Op de helft van de wedstrijd wisselde coach Wil Zwarthoed de goalies, Rowan nam de plaatst in van starting goalie Sami Heinonen. Ook nam hij een time-out om de mannen weer op scherp te zetten, wat meteen ook de 7-0 op het bord zette, na een vloeiende aanval (short handed) was het Akim Ramoul die fraai in de bovenhoek afronde.

Vlak voor het einde van de 2e periode, Eaters met twee man minder op het ijs, scoorde NEV haar ere treffer, een mooi hard schot vanaf de blauwe lijn vloog over de vanger van Rowan heen, 7-1.

In de derde periode denderde Eaters nog een keer over Neuss heen en scoorden nog 8 maal. De 11-1 kwam op naam van rookie Joey Geurts, de puck werd meteen veilig gesteld en werd na afloop aan Joey overhandigd. Ook Rick van Haren scoorde zijn eerste goal voor Eaters (12-1).

Dave van Mol sloot de score af met de 15-1, hij schaatste achter de goal langs en schoot de puck hoog in het dak van de goal.

Het teammanagement is nog druk bezig een tegenstander te vinden voor komend weekend, we zullen hier zo snel mogelijk over berichten als er meer bekend is.

Foto's van Lex Eckhardt en Jan Hofstede.