Menu

“ Laatste wedstrijd seizoen verkoopt Eaters de huid duur”

6 maart 2017

05/03/2017 BeNe-league Geleen – Leuven

De play-off voor de BeNe-League titel is begonnen. Geleen moest in een best of three tegen Herentals. De eerste wedstrijd uit in Herentals werd gisteren met 5-0 verloren. Vandaag was de enige kans voor Geleen om eventueel een 3e wedstrijd nog af te dwingen.

De wedstrijd stond onder leiding van ref Pascal Keus. De starting goalie van Herentals was Van Loveren, het Geleense doel werd verdedigd door Rowan Delil. Geleen speelde zonder o.a. de geblesseerden Marx en Keulen. Herentals had dus een volledige lijn meer aan spelers dan Geleen.

1e periode
De eerste periode liet Geleen weer ouderwets werkijshockey zien. Dit zijn de wedstrijden (periodes) waardoor ik naar de hal kom. Geleen drukte sterk en werkte zich een slag in de rondte. Herentals was ook niet onverdienstelijk en had zeker in de eerste periode een abonnement op het ijzer van de goal. De pech om steeds het ijzer te raken vertaalde zich aan de andere kant in een mooie uitgespeelde goal in de 15e minuut voor Geleen. Door een vechtpartij (waarbij Nils Vroemans met een game het ijs mocht verlaten) kreeg Geleen uiteindelijk powerplay met 2 man meer op het ijs. De puck werd mooi rond getikt, er werd regelmatig op goal geschoten en de puck werd ook goed in het aanval vak gehouden. Toen de puck bij Justin Evers kwam ging hij niet voor eigen glorie maar behield het overzicht. Hij hield de puck even bij zich om vervolgens Luca Heutmekers op maat te bedienen die de 1-0 verdienstelijk binnen schoot. (14:47)

2e periode:
De 2e periode was amper begonnen, toen binnen een halve minuut de puck al achter Rowan Delil lag. Jenne van der Velde kon vrij voorlangs schaatsen en de puck binnen schieten: 1-1 (20:33). Een dikke minuut later herhaalde Trevor Hunt dit kunstje: 2-1 (21:42). Het komt dit seizoen te vaak voor dat Geleen binnen enkele minuten als zij de kleedkamer uit komen goals om de oren krijgen. Helaas gebeurde dat deze wedstrijd ook en moest Geleen weer achter de feiten aan. Er werd hard gewerkt en veel gewisseld. In de 34e minuut vond wederom een vechtpartij plaats waar ook weer een Belgische speler voor spearing het ijs mocht verlaten. De aanleiding tot de vechtpartij ontstond uit de ontevredenheid van een clash bij de boarding waarbij een Belgische speler over Rick van Haren heen vloog tegen de boarding. Daar was niks bij. In het tumult ontstond ook de spearing. Het mocht allemaal niet baten. Ondanks hard werken aan beide kanten en ook kansen creëren aan beide kanten werd er niet meer gescoord in deze periode.

3e periode
Geleen bleef knokken voor wat het waard was, maar Herentals was gewoon een maatje te groot. Mooie aanvalslijnen, mooie passes en constante druk. Uiteindelijk viel in de 48e minuut de genadeklap toen Vincent Morgan heel mooi de 1-3 binnen schoot (47:10). Toen Trevor Hunt amper anderhalve minuut later nogmaals de trekker over haalde, was alle hoop verloren: 1-4 (48:46). Geleen zag het niet meer zitten en in de 57e minuut sloeg Lars Engwegen de frustratie van zich af door met Emil Goris een partijtje te gaan knokken. Uiteindelijk kon ook Lars de kleedkamer op gaan zoeken omdat Emil hem een bloedend wondje had bezorgd. In de 58e minuut werd voor de statistieken nog een keer gescoord en was de eindstand 1-5. Herentals had verdiend gewonnen!

Het seizoen is weer afgelopen en Geleen heeft in mijn ogen gekregen wat het waard was. Als we terug kijken hebben we een hele goede voorbereiding gehad en dit vertaalde zich ook in de terechte winst bij de Ron Bertelingschaal. We hebben daarna de finale van de beker gehaald en ook de play-offs behaald. In alle eerlijkheid zat er ook niet meer in, maar hebben we wel deze doelen behaald. We hebben hoogtepunten behaald, maar ook dieptepunten. Het verlies van Jack Geurts door ziekte tijdens het seizoen heeft zeker invloed gehad op het spel. Het is nu zaak om het seizoen weer goed te evalueren en de juiste keuzes daarin te maken. Het duurt mij weer te lang tot het nieuwe seizoen en ik ben nu al benieuwd welk team er dan op het ijs komt.
Ik wens iedereen heel veel sportieve groeten en een goede gezondheid. Kom allemaal goed de zomer door, dan zien we elkaar beslist volgend jaar weer op de ijsbaan (of eerder)!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram