Laatste oefenpartij voordat de competitie losbarst

24 september 2023

Oefenwedstrijd Snackpoint Eaters Geleen – Ratingen Ice Aliens (Duitsland)
door Jos Janssen

Eerste winst voor Geleen in de oefenreeks: Slechts één halve periode had Geleen nodig om de winst al binnen te halen tegen Ratingen. Geleen heeft een goed oefenprogramma afgewerkt, maar heeft daarbij nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Dat zegt nog helemaal niets, want het begon met een zeer incompleet team, en daarnaast is dit juist de tijd om te kijken wie bij elkaar het beste in de lijn passen en wat de toegepaste wedstrijdstrategie is. Ook conditioneel moet nog hier en daar wat worden bijgeschaafd.

Voor vandaag staat de laatste oefenwedstrijd voor Geleen op het programma. Dit weekend is de dubbel tegen de Ice Aliens uit Ratingen. Eergisteren is de wedstrijd in Ratingen met 7-4 verloren, en als ik zo de commentaren lees, is dat gebeurd met een beetje hulp van de scheidsrechter. Vandaag staat de return in Geleen op het programma, en daar is een andere scheidsrechter bij.

Ook vanavond is Geleen niet compleet. Dennis Donders en Mordy Munichman ontbreken wegens een schorsing; Mitch Koumans is ziek; Deniz Mollen en Luca Heutmekers hebben een blessure. Yevgen Fadyeyev is speelgerechtigd en staat vanavond voor de eerste keer op het wedstrijdformulier. Geleen start met Jowin Ansems in het doel en de wedstrijd staat onder leiding van Nick van Grinsven.

1e periode:
De eerste periode was nog geen minuut oud toen Yevgen Fadyeyev al liet zien wat hij in huis heeft. Hij bouwt de aanval mooi op, gaat zelf op de goalie af, maar ziet dat Bradley Forrest er beter voor staat. De pass gaat dan ook naar Bradley, die mooi en hard binnen schiet: 1-0 en dat binnen 41 seconden. Nog geen drie minuten later krijgt Geleen powerplay en binnen 18 seconden haalt Bradley Forrest hard uit vanaf de blauwe lijn. De metalen plok van de lat klinkt, maar de puck gaat wel het doel in: 2-0. Drie minuten later mag Yevgen Fadyeyev de strafbank opzoeken en heeft Ratingen de powerplay.... Maar het is niet Ratingen die scoort. Geleen weet met een man minder op het ijs te scoren. Ben Duperreault weet zelf de puck te ontfutselen en maakt het ook zelf af. Hij schiet de puck hoog in de hoek en het staat al 3-0. Kan het erger? Jazeker. Bij wederom een aanval van Geleen weet Lars van Sloun van achter de goal wederom Ben Dupereault te vinden, die wederom scoort. Binnen een halve periode staat Ratingen al met 4-0 achter. Gescoord wordt er deze periode verder niet, maar we verliezen wel weer een speler voor de volgende wedstrijd. Akim Ramoul mag een dikke drie minuten voor tijd met een game voor charging van het ijs gaan. Dat betekent dat Geleen vijf minuten lang met een man minder op het ijs staat. Met 4-0 zoeken de mannen de kleedkamer op.

2e periode:
Geleen moet nog met 1:42 minuten met een man minder op het ijs starten. Met uiteindelijk nog 40 seconden straftijd kan Ratingen wat terugdoen. Met een gescreend schot vanaf de blauwe lijn weet Maixmillian Leif Bleyer de eerste voor Ratingen te scoren vanaf de blauwe lijn: 5-1. Kort daarna weet Yevgen Fadyeyev nog uit te breken en is alleen met een tripping te stoppen, maar deze straf werd niet gegeven. Het tempo gaat wat meer uit de wedstrijd en zakt aan beide zijden wat in. Toch staat de Geleense goalie Jowin Ansems, die deze periode heel wat schoten weet op te vangen, zijn mannetje. Maar toch moet hij halverwege de wedstrijd capituleren. Ondanks dat de goal verschoven was, weet Ratingen te scoren. Het overtuigende gejuich overtuigde de scheidsrechter, en de goal telt: 6-2. Het spel wordt wat grimmiger over en weer. Er zijn geen verdere wapenfeiten te vermelden, en de mannen kunnen aan de thee.

3e periode:
Het spel is met deze stand eigenlijk al gespeeld, maar toch wordt er nog 2x gescoord. Eerst weet Roland Loos heel makkelijk door de verdediging van Ratingen heen te schaatsen, weet Arne van Espen te vinden en deze kan de Geleense score makkelijk verhogen: 7-2. Een dikke minuut later weet Ratingen de laatste treffer van de avond te scoren. Door eenvoudig puckverlies aan Geleense zijde, weet Ratingen de puck over te nemen en Nils Nemec zet de eindstand op 7-3.

Algemeen:
Het was een vermakelijke wedstrijd om te zien, en Geleen kreeg loon naar werken. De Oekraïense speler viel zeer positief op, net zoals de andere imports. Echt een meerwaarde. Ook Jowin Ansems toonde zijn mannetje te zijn in het doel. Als Geleen de vorm van de eerste periode vast weet te houden, kan het nog gaan spoken in Glanerbrook. Na de eerste periode zakt het spel een beetje in en is de scherpte er vanaf. De nieuwe regels, waarbij spelers al heel snel een game krijgen, zijn bijzonder te noemen. Alle teams moeten daar het spel op aanpassen, anders speel je geen enkele wedstrijd met een compleet team. We gaan het vanaf nu zien. De kaarten zijn geschud, het testen is voorbij en het gaat vanaf nu om de knikkers.

Volgende wedstrijden:
Volgend weekend beginnen de wedstrijden voor de beker in de BeNe-league. Snackpoint Eaters Geleen begint op vrijdag met een uitwedstrijd tegen het Belgische Mechelen Golden Sharks. Op de vertrouwde zondag speelt Geleen thuis om 19:00 uur tegen het Belgische Luik. Dus komend weekend beginnen de punten te tellen, en zeker tegen Luik zal een interessante wedstrijd worden. Dan kunnen we al een klein beetje zien waar we staan.

Daar ben ik wel benieuwd naar en zal er zijn... samen met jullie!

Interview Ben Dols met Jeffrey van Iersel!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram